islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

OPEC 2020 Beklentisini Koronavirüs Sonucu İndirdi

OPEC 2020 Beklentisini Koronavirüs Sonucu İndirdi
20 Şubat 2020 10:33
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) yaptığı açıklamada, dünyanın önde gelen petrol ithalatçısı Çin’de başlamış olan koronavirüs salgını ile ilgili belirsizliklerin küresel petrol talebi büyümesini bu yıl bastıracağını söyledi. OPEC, dünya petrol talebinin bu yıl günde bir milyon varil artmasını bekliyor ve bu da önceden tahmin edilenin yaklaşık beşte bir altında.

Raporda Koronavirüs salgınının Çin ekonomisi üzerindeki etkisinin, 2020’deki küresel ekonomik büyümeye de etki edeceği belirtilmekte. Raporda ayrıca Ocak ayı OPEC üretiminde keskin bir düşüş yaşandığı belirtiliyor. Rapordan bir hafta önce OPEC ve onla bağlantılı OPEC+’ya danışmanlık yapan teknik bir panel, derhal 600.000 varillik ek kesinti önermişti.

Koronavirüs salgını konusunda virüs etkisinin bu ay zirve yaparak artık inişe geçeceğini ümit eden bazı analistler de var. Ancak Dünya Sağlık Örgütü (WHO) koronavirüsün zirveye çıkıp çıkmadığını söylemenin henüz çok erken olduğunu ifade etti.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.