islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4511
EURO
34,6482
ALTIN
2.388,73
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Alanya’da Yabancılar, İftar Programında Buluştu

Alanya’da Yabancılar, İftar Programında Buluştu
6 Nisan 2024 10:45
A+
A-

Alanya’da Yabancılar, İftar Programında Buluştu

Alanya’da düzenlenen iftar programında, yerleşik yabancılar, belediye ve ilçe müftülüğü tarafından bir araya getirildi. Programa Alanya’nın önde gelen isimleri ve bununla beraber ilçede yaşayan yabancılar katılım sağladı. Başkan ve müftü, iftarın önemini vurguladı. Ayrıca birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Yabancı katılımcılar ise Alanya’ya verdikleri destek için teşekkür ederek, farklı kültürlerin buluşmasının önemini vurguladılar.

Alanya’da, belediye ve ilçe müftülüğünün düzenlediği iftar programı, farklı kültürlerden yerleşik yabancıları bir araya getirdi. Bu etkinlik, ilçenin renkli ve çeşitli kültürel yapısını pekiştirdi. Program, Emine Özmüftüoğlu Camisi avlusunda gerçekleşti. Programa, Alanya’nın ileri gelen isimleri ve ilçede yaşayan yabancılar katılım sağladı.

Birlikte Paylaşmanın Anlamı: İftar Sofrasında Buluşma

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik iftar sofrasında bir araya geldi. Diğer yetkililerin yanı sıra, ilçedeki yerleşik yabancılar da iftar sofrasında bir araya gelerek Ramazanın bereketini ve paylaşmanın önemini yaşadılar. Başkan Özçelik, yaptığı konuşmada ilçede yaşayan yabancıları “yeni Alanyalılar” olarak nitelendirdi. Aynı zamanda misafirlerin ilçeye katkılarından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

İftarın Manası: İslami Değerleri Yaşatma

İlçe Müftüsü İhsan İlhan ise iftarın manasını açıkladı. Yerleşik yabancılarla birlikte oruç açmanın, İslam’ın merhamet ve şefkatini tüm insanlara ulaştırmanın bir yolu olduğunu vurguladı. İlhan, dünya genelinde yaşanan zorluklar karşısında bu tür etkinliklerin önemine değindi. Birlik ve beraberlik mesajı verdiklerini belirtti.

Farklı Kültürlerin Buluşması: Teşekkürler ve Dilekler

Gürcistan uyruklu Luiza Gigitashvili ise yaptığı açıklamada, her yıl kendileri için düzenlenen bu iftar programına katılmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, Alanya’nın sunduğu sevgi, saygı ve güven için teşekkür etti. İslam kültürüne derin bir saygı duyduklarını belirten Gigitashvili, farklı kültürlerin bir araya gelmesinin önemini vurguladı ve bu tür etkinliklerin devam etmesi dileğinde bulundu.

HABER YORUM

Allah Rasulü Hz Muhammed (sav)  “Oruçlunun rahatlayacağı iki sevinç anı vardır. Birisi iftar ettiği zaman, diğeri de orucunun sevabıyla Rabbine kavuştuğu andır.” (Buhari, Savm, 9.) buyurarak ümmetine müjde vermiştir.

Bu müjdeyi değerlendirmek için Müslümanlar, özellikle iftar vaktine kıymet atfetmişler, paylaşmanın da huzuruyla iftar sofralarını bayram sofrası niteliğine kavuşturmayı başarmışlardır.

Diğer taraftan yabancıların da iftar sofralarına davet edilmesi, iftar anındaki huzur ve mutluluğu bir nebze de olsun tatmaları açısından önemlidir. O mutluluğu yaşayan ve kelime-i şahadet getirerek İslamiyet’i seçenlerin olduğunu da çok iyi biliyoruz.

Kim bilir belki de dünya barışına uzanan süreç, iftar sofralarından geçmektedir…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.