islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
ALTIN
2.306,75
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ali Erbaş – Adnan Oktar tartışması

Ali Erbaş – Adnan Oktar tartışması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, basın mensuplarıyla bir kahvaltı düzenledi. Erbaş, yazar Adnan Oktar hakkında “İnşaAllah’lar, maşaAllah’lar havalarda uçuşuyor, dini bir takım referanslar var ve orada dansöz oynatıyorsun böyle bir şey olabilir mi? Tüylerim diken diken oluyor. Atatürk’e hakaretten hapse atılmıştı, şimdi Atatürkçü oldu. Tamamen akli dengesi herhalde bozulmuş” ifadelerini içeren bir konuşma yaptı.

Adnan Oktar ve arkadaşları uzun yıllardır A9 televizyonundan yayın yapıyor. Sohbetler arasında disko dans, oryantal dansöz, Ankara havası ve şarkılar yayınlanması, kadın katılımcıların açık giyimleri birçok kesimden tepki alıyor. 2013 yılında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç eleştirilerde bulunmuş, bunun ardından RTÜK’ün müdahalesi üzerine Oktar ve arkadaşları dans ve müziği televizyon yayınından kaldırmış ancak İnternet üzerinden devam ettirmişti.

Adnan Oktar, Erbaş’a cevaben yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanı’nın tanımadığı birinin psikiyatrik durumu konusunda beyan yetkisinin bulunmadığını, Atatürk’e hakaretten yargılandığı iddiasının bir iftira olduğunu belirtti. Oktar, başkanın tüyleri ürperecekse, kendi maaşının banka faizi, genelevler, eşcinsel mekanlar, alkollü içki satışları ve kumar oyunlarından toplanan yasal vergilerle ödenmesine ürpermesini, gücü yetiyorsa devletteki bu haram uygulamaları eleştirmesini söyledi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.