Gündem

ALLAH AMAÇSIZ-FAYDASIZ HİÇ BİR ŞEY YARATMADI

Maddeci bir dil kullanan Hürriyet gazetesinden alıp ilk iki paragrafını sunduğumuz aşağıdaki haberin devamını  ve yorumumuzu okumanızı öneririz.

https://tr.mashable.com/bilimsel-arastirma/10836/ise-yaramaz-sanilan-organ-kanserle-mucadele-mi-ediyor

 [ İşe yaramaz’ sanılan organ, kanserle mücadele mi ediyor?

Ameliyatlarda alınıyordu!

Göğüs kafesinizin hemen arkasında ‘‘timüs bezi’’ olarak adlandırılan küçük bir yağ bezesi bulunuyor.

Yetişkinlik yıllarında bir fayda sağlamadığı düşünülen timüs bezi, genellikle kalp ameliyatları sırasında alınıyor. Ancak yakın zamanda yapılan geriye dönük bir çalışma, timüs bezi olarak adlandırılan bu minik organın aslında hiç de önemsiz olmadığını gösteriyor.

Tamamen gözleme dayalı olan bu çalışma, timüsün alınmasının direkt olarak kansere ya da diğer ölümcül hastalıklara neden olduğunu gösteremiyor. Ancak ABD’li araştırmacılar, timüsleri alınan kişilerin yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde herhangi bir nedenden dolayı ölüm riskinin arttığını tespit etti. Dahası bu kişilerin kansere yakalanma riskinde de artış saptandı.

HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİD İLİM DEĞİLDİR

Yüce Rabbimizin insanlığa bildirilerini içeren Kur’ân- Kerîm’e inanılmadığı için cüce insanlar “Hayatta en hakiki mürşid ilimdir” deyip ilime taptılar ve taptırdılar. Ancak ilim diliyle yapılan açıklamalardan öğrendiğimize göre, bilim insanın bedeni organlarını bile gereğince tanıyamadı.

Tanıyamadı ama bilim hâla Allah’ın kudreti, bilgisi ve rahmeti önünde saygıyla eğilip Ona kulluğun gereğini idrak edemedi.

Bu vesile ile bir daha ifade edelim her varlık mucizevidir ve Yaratıcımız olan Allah’ın ihtişamına belgedir. Yaratılan varlıklar içinde amaçsız ve faydasız olarak yarılmış hiç bir varlık yoktur.

Bakınız Rabbimiz bu gerçeği nasıl açıklıyor:

“ Biz gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri hak, hukuk ve adalet gözetmeden, öyle gelişigüzel, hikmet ve amaçtan yoksun, yani batıl olarak yaratmadık. Bu iddia, inkâr edenlerin kendi kuruntularıdır.

Oysa evrenin tesadüfen yaratıldığı ve insanın başıboş bırakıldığı inancı, kaçınılmaz olarak bütün ahlâkî ve insanî değerlerin yozlaşması sonucunu doğurur ki, bu durum insanı vahşi bir hayvana, yeryüzünü de cehenneme çevirir. Öyleyse, âhiret gününde girecekleri ateşten dolayı, vay o kâfirlerin hâline!

Evrendeki mükemmel sistem, Allah’ın varlığını, O’nun sınırsız kudret, bilgi, adalet ve merhametini açıkça göstermektedir. Buna rağmen hak ile haksızlık, adalet ve merhamet ile zulüm bir arada görülüyorsa bu, imtihanın gereğidir. Sonunda bütün insanlar Hesap Günü yeniden diriltilecek ve yaptıklarının hesabını vermek üzere yargılanacaklardır.”

(SAD 38/27. Bolt diziler ayetin tercümesi olup diğerleri açıklamadır.)

Not: İlim İslam’ın emri  müminin sevgilisidir ve yücedir ama  ama en hakiki mürşid/yönlendirici değildir.

 

ALLAH      FAYDA      TİMÜS BEZİ       İLİM

 

Recent Posts

  • Makale

KÜLT ÖRGÜTLENMELER (KARANLIKLAR CEMAATİ)

Dünya üzerinde Sabetaycı nüfusun en yoğun yerleştiği kentler Selanik ve İzmir’dir.350 yıldır yönetim kadrolarının vazgeçilmez…

6 saat ago
  • Gündem

İSLAM’A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI

İSLAM'A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI Ali Rıza Demircan Hocamızın bu sözlerini daha iyi anlayabilmek…

7 saat ago
  • Makale

MÜSLÜMANLAR İÇİN HER GÜN ANNELER GÜNÜ OLMALIDIR

    Yaratandan ötürü bütün canlılara merhameti ve tüm in­sanlara sevgiyi öğütleyen dinimiz, husûsiyle anne…

7 saat ago
  • Makale

“NECİP FAZIL’SIZ EDEBİYAT OLUR MU?”

Kadim dostum Muzaffer Doğan Beyle sohbet ederken, başlık yaptığım bu cümleyi kullanmıştı: “Necip Fazıl’sız edebiyat…

8 saat ago
  • Gündem

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.. Ayağının altını öpmemiz gereken annelerimizin ve anne adaylarımızın anneler gününü kutluyor…

8 saat ago
  • VİDEOLAR

ANNELER GÜNÜ ŞİİRİ

https://youtu.be/6yhiDDwqaxc

8 saat ago