islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

ALLAH AMAÇSIZ-FAYDASIZ HİÇ BİR ŞEY YARATMADI

ALLAH AMAÇSIZ-FAYDASIZ HİÇ BİR ŞEY YARATMADI
20 Ağustos 2023 09:00
A+
A-

Maddeci bir dil kullanan Hürriyet gazetesinden alıp ilk iki paragrafını sunduğumuz aşağıdaki haberin devamını  ve yorumumuzu okumanızı öneririz.

https://tr.mashable.com/bilimsel-arastirma/10836/ise-yaramaz-sanilan-organ-kanserle-mucadele-mi-ediyor

 [ İşe yaramaz’ sanılan organ, kanserle mücadele mi ediyor?

Ameliyatlarda alınıyordu!

Göğüs kafesinizin hemen arkasında ‘‘timüs bezi’’ olarak adlandırılan küçük bir yağ bezesi bulunuyor.

Yetişkinlik yıllarında bir fayda sağlamadığı düşünülen timüs bezi, genellikle kalp ameliyatları sırasında alınıyor. Ancak yakın zamanda yapılan geriye dönük bir çalışma, timüs bezi olarak adlandırılan bu minik organın aslında hiç de önemsiz olmadığını gösteriyor.

Tamamen gözleme dayalı olan bu çalışma, timüsün alınmasının direkt olarak kansere ya da diğer ölümcül hastalıklara neden olduğunu gösteremiyor. Ancak ABD’li araştırmacılar, timüsleri alınan kişilerin yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde herhangi bir nedenden dolayı ölüm riskinin arttığını tespit etti. Dahası bu kişilerin kansere yakalanma riskinde de artış saptandı.

HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİD İLİM DEĞİLDİR

Yüce Rabbimizin insanlığa bildirilerini içeren Kur’ân- Kerîm’e inanılmadığı için cüce insanlar “Hayatta en hakiki mürşid ilimdir” deyip ilime taptılar ve taptırdılar. Ancak ilim diliyle yapılan açıklamalardan öğrendiğimize göre, bilim insanın bedeni organlarını bile gereğince tanıyamadı.

Tanıyamadı ama bilim hâla Allah’ın kudreti, bilgisi ve rahmeti önünde saygıyla eğilip Ona kulluğun gereğini idrak edemedi.

Bu vesile ile bir daha ifade edelim her varlık mucizevidir ve Yaratıcımız olan Allah’ın ihtişamına belgedir. Yaratılan varlıklar içinde amaçsız ve faydasız olarak yarılmış hiç bir varlık yoktur.

Bakınız Rabbimiz bu gerçeği nasıl açıklıyor:

“ Biz gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri hak, hukuk ve adalet gözetmeden, öyle gelişigüzel, hikmet ve amaçtan yoksun, yani batıl olarak yaratmadık. Bu iddia, inkâr edenlerin kendi kuruntularıdır.

Oysa evrenin tesadüfen yaratıldığı ve insanın başıboş bırakıldığı inancı, kaçınılmaz olarak bütün ahlâkî ve insanî değerlerin yozlaşması sonucunu doğurur ki, bu durum insanı vahşi bir hayvana, yeryüzünü de cehenneme çevirir. Öyleyse, âhiret gününde girecekleri ateşten dolayı, vay o kâfirlerin hâline!

Evrendeki mükemmel sistem, Allah’ın varlığını, O’nun sınırsız kudret, bilgi, adalet ve merhametini açıkça göstermektedir. Buna rağmen hak ile haksızlık, adalet ve merhamet ile zulüm bir arada görülüyorsa bu, imtihanın gereğidir. Sonunda bütün insanlar Hesap Günü yeniden diriltilecek ve yaptıklarının hesabını vermek üzere yargılanacaklardır.”

(SAD 38/27. Bolt diziler ayetin tercümesi olup diğerleri açıklamadır.)

Not: İlim İslam’ın emri  müminin sevgilisidir ve yücedir ama  ama en hakiki mürşid/yönlendirici değildir.

 

ALLAH      FAYDA      TİMÜS BEZİ       İLİM

 

ETİKETLER: ALLAH, FAYDA, İLİM, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.