islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5788
EURO
35,0430
ALTIN
2.459,26
BIST
9.830,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ALLAH NEDEN “DAVARLAR GİBİDİRLER” DİYOR?

ALLAH NEDEN “DAVARLAR GİBİDİRLER” DİYOR?
8 Ağustos 2018 08:01
A+
A-

Davarlaşmanın İki Ana Sebebi

Yüce Allah, verdiği akılla öz varlıklarına, yeryüzü ve gökyüzü varlıklarının ihtişamına bakarak Kendisine yönelemeyen veya peygamberleri aracığıyla gönderdiği Vahyi bildirileri ve yasaları dinleyemeyen insanlar için Furkan sûresinin 44. âyetinde şöyle buyurur: ‘“Yoksa sen, onların büyük çoğunluğunun gerçekten Kur’ân vahyini dinleyeceğini, yahut akıllarını kullanacaklarını mı sanıyorsun? Onlar ancak davarlar gibidirler. Hatta onlar yolca daha da sapıktırlar.”

Hayasızlık Davarlaşmanın Belirtilerindendir

Davarlaşmanın tezahürlerinden biri de hayasızlıktır. Ruhî varlığımıza kodlanan haya / utanma duygusundan yoksunluktur. Peygamberimiz “ Haya imandandır,” buyurur. İslâmî imandan yoksun kişi fıtratına kodlanan haya duygusunu bir yere kadar koruyabilir. Sürekli olarak koruyamayacağı için de hayvanlar gibi dilediğince yaşamaya başlar.

Tatildeyim Ama İş Başındayım

Rabbimiz ”Bir işi bitirdiğinde diğerine başla,”buyurur. (İnşirah 7) Yenilikçilik ve girişimcilik (inovasyon) ruhu mümin kişiyi tatilde de kuşatmalıdır. Ben de sılay-ı rahim için ana-baba yurdum olan Rize’deyim ama çalışıyorum.

Hak’tan sapmanın ve saptırmanın örneklerini bolca sunan Hürriyet ve ODA tv’ ye – ne halt etmekte olduklarını öğrenmek için- bakmadan geçemiyorum.

Bizi İslamî iman ve yaşam değerlerimizden koparan Medyada hergün okuduğumuz için kanıksadığımız haberlerden ikisi bu defa daha bir dikkatimi çekti.

I. Birinci haberin linki aşağıda. Arzu eden okuyabilir. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/santajla-kemik-kirmak-serbest-40918525

Haberin Özeti şu:

Üsküdar’da 6 ay önce eski sevgilisi T.Y.’yi (23) kendisiyle barışmaya ikna edemediği için önce çıplak görüntülerini yaymakla tehdit edip sonrasında döverek burnunu kırdığı iddia edilen A.O.K. (22) hakkında 11,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcı iddianamesinde A.O.K. hakkında iki kez nöbetçi hakimlikten tutuklama talep ettiğini ancak reddedildiğini belirterek ilk duruşmada tutuklanmasını istedi.

Şimdi bu haberi İslâm bilgi ve vilinçle tahlil edelim:

Bir Müslüman kadının ve erkeğin nikâh dışı zina ilişkisine girebileceği eski ve yeni sevgilisi olabilir m? 23 yaşında bir kadın nikâhlısı olmadığı bir erkeğe kendisine şantaj yapılmasına neden olabilecek şekilde çıplak görüntüler verebilir mi?

Fıtratını koruyabilen bir erkek çektiği çıplak resimlerle nasıl şantaj yapabilir ve ardından şiddete başvurarak burun kırabilir?

Şimdi bu tipler davarlar gibi değil de nedir? Materyalist evrimperestler için davar nitelemesi oldukça hafif kalabilir de en güzel kıvamda yaratılmış insan için kabul edilemez Cehennemî bir nitelik değil midir?

II. İkinci haberimiz mânen daha bir piçlik/hiçlik görüntülü.

https://odatv.com/genital-bolgeye-agda-yaptirilirken-kuaforde-neler-oluyor-04081807.html

Linkini verdiğimiz ikinci haber uzunca. Özeti ön ve arka mahrem bölgelerine erkek kuaförlere ağda yaptıran kadınlar. (Ki kadın kuaförlere bile yaptırılamaz.) Siz bunlara, bu gibi işlemleri yaptıran erkek müsveddelerini de ilave edebilirsiniz.

Özel hizmetlerini bile yapamayan fiziksel ve zihinsel engelli kadınlar ve erkekler müstesna haya yoksunu bu insanlar, insanlık çizgisinde görülebilir mi?

Bu arada açıklamış olalım, eşler dışında üreme organları kadın kadına ve erkek erkeğe de açılamaz. Çünkü üreme organı, anüs ve yakın çevresinin açığa vurulmaması, Kur’ân ifadesiyle hifzu’l-fürûc olarak farz görevimizdir. ( Nûr 30-31) Çok önemli bir sağlık sorunu olmadıkça kadın veya erkek kişi kendi cinsinden bir uzmana dahi avret yerlerini açamaz.

Hayvanların Üreme Organları Açıkta da…

Hayvanların üreme organları açıkta. Böyle yaratılmışlar. Ama bunlar zaruret halleri dışında da üreme ve arka organlarını teşhir eden tipler. Yani Kur’ân ifadesiyle davarlardan da aşağı çizgide olanlar.

Hadi bu çıplak resimlerini çektirmek, karşı cinslere ağda ve etek traşı yaptırmak için üreme organlarını açan insan görünümlü dişi ve erkek davarları geçelim. Kibarcası seksüel prodüktörlük olan kavatlığı meslek edinen görsel ve yazılı medyamız yöneticilerine ne diyelim? Biz bir şey demeyelim de sözü Rabbimize bırakalım:

“İslam Dini’ne iman edenler arasında cinsel nitelikli söz ve davranışlar olan Fâhişe’nin yayılmasını (çağdaşlık veya cinsel sömürü için) sevip isteyenler için dünyada da âhirette de can yakıcı ceza/azap vardır. (Fâhişe’nin yasaklanması ve faillerine ceza verilmesinin gerçek sebebini)siz bilmezsiniz ama Allah bilir.”(en-Nûr 24 /19)

Dua Edip Rabbimizin Buyruğuna Kulak Verelim

Davarlaşan insanlar Şeytanî çizgide olanlardır hattâ bizzat Şeytanlaşmış insanlardır. Onların davarlaştırıcı hayasızlıklarını karşı çıkıp yerelim ve Peygamberimizin yaptığı gibi “ Allahım! Göz açıp kapayıncaya kadar olsan beni nefsimin eline bırakma”diye dua edelim ve de kulağımızı Rabbmizin şu buyrğuna verelim:

“Ey İman Edenler! Şeytan’ların / şeytanlaşmış insanların adımlarını izlemeyin. Çünkü onlar, kendilerinin adımlarını izleyenlere Fehşâ’yı / cinsel nitelikli haramları, dinin ve aklın men ettiği Münker’leri emreder. Eğer Allah’ın fazlı/koruması ve merhameti üzerinize saçılmasaydı içinizden hiç biriniz tertemiz kalamazdı. Allah dilediğini temizleyip arındırır, Allah her şeyi iştir ve bilir.” (Nûr 21)

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.