islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3785
EURO
34,6949
ALTIN
2.398,51
BIST
10.169,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

ALLAH TÜKETİM ŞIMARIKLIĞIMIZI DA SORGULAYACAK

ALLAH TÜKETİM ŞIMARIKLIĞIMIZI DA SORGULAYACAK
3 Ağustos 2023 14:00
A+
A-

Dünya ekonomisi kötüye giderken lüks ürünlerin tüketimi neden artıyor?

BBC Türkçe’nin haberi şöyle:

Bütün dünya enflasyonun yıkıcı etkilerine karşı mücadele etmeye çalışırken daha da pahalılaşan lüks ürünlerin tüketimi altın günlerini yaşıyor. Dünyanın önde gelen danışmanlık firmalarından Bain & Co ve İtalyan lüks markalar temsilcisi Altagamma ortaklığında yapılan bir çalışmaya göre küresel lüks ürün pazarı 2022 yılında, son derece belirsiz ekonomik koşullara rağmen geçen yıla kıyasla yüzde 21 büyüdü.

Rapor, lüks ürün pazarının 2022 sonunda 1,4 trilyon euroya ulaşmasına ve 2030 yılına kadar büyümesini öngörüyor.

Öte yandan yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı birçok ülkede insanları etkilemeye devam ediyor, uzmanlar ekonomik eşitsizliğin giderek arttığını söylüyor.”

LÜKS YAŞAM ALLAH’TAN KOPUŞTUR

Allah’ın insanlık için koyduğu hayat düzeni olan İslam ile temelde çatışan laik inanç, eğitim, ekonomi, hukuk ve güzel sanatlar çizgisinde Müslüman ülkeler de giderek Fransızlaşıyor, İtalyanlaşıyor. Yaşamlar birbirine benziyor ve hatta örtüşüyor.

a.) Lüks tüketimin ana sebebi Allah’a ve ahiret hayatına iman zaafımızdır. Malların sahibi olduğumuza ve dilediğimiz gibi kullanacağımıza inanmamızdır. Dünyevileşmemizdir.

Dünya hayatı dışında amacımız kalmadığı için en az çalışmayla en fazla ve lüks tüketimi amaç edinir olduk. Tarlada, fabrikada, hayvancılıkta çalışmak isteyenler azaldı. Pek çoğumuz  oturup çay içeceği ve emir vereceği masa istiyor.

b.) Lük tüketimin ikinci derece diğer bir temek sebebi ise onu tetikleyip geliştiren kapitalizmin azgınlığıdır.

Hayatımıza hakim olan bankacılık sistemi faiz gelirlerini artırmak için herkese dağıtılan kartlarla borca harcamayı teşvik ediyor. Tüketici kredileri veriyor, harcamaya özendiriyor. Alınan paralarla tatile çıkılıyor, daha lüks otomobiller alınıyor. Eşyalar yenileniyor.

Evlerde yemek pişirilmediği için sağlıksız gıdalar kredili kartlarıyla tüketiliyor.

Bir taraftan vücud teşhiriyle kadınlarımız/kızlarımız yarı çıplaklaşır hayasını yitirirken marka giysisi harcamaları artıyor.

Maddi imkanlar azalsa da  sigara, alkol, harcamaları devam ediyor

BORÇ BUNALIMLARI ARTRIYOR

c.) Bitmez tüketmez nitelik kazanan borçlar da bunalımları artırıyor.

Fakirlik rüşvet  ve namustan fedakarlığa itiyor.

İnançsız ve KURALSIZ hayat şartları karı kocalardan  çok sevgilileri  artırıyor. Boşanmalar da ziyadeleşiyor, Şiddet de böylece oluşuyor.

Hulasa Allah ile bağlantı koptukça, sorgulanma Cennet ve Cehennem hayatı unutulunca hayat doğumla ölüm arasına kilitleniyor.  Azgınlıklar da çoğalıyor. Sade yaşam ve yardımlaşma köreliyor, acımasızlık doğallaşıyor ve insani sorumluluklar yitiriliyor.

Sonuçta ekonomik eşitsizlik de artıyor.

 

LÜKS YAŞAM     ALLAH’TAN KOPUKLUK        Kapitalizmin tüketim teşviki

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.