islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2645
EURO
34,6728
ALTIN
2.405,44
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Koronavirüsten Daha Tehlikeli Bir Salgın Yayılıyor

Koronavirüsten Daha Tehlikeli Bir Salgın Yayılıyor

Dijital para ile birlikte dünyayı etkisi altına alan sanal mülkiyet çılgınlığa doğru hızla koşuyor. İnsanlar, yüz milyarlarca doları “sanal mülkiyet”e yatırıyor. Ama karşılığında mmadi olarak bir kuruş dahi yok.

METAVERSE’DE SANAL ARAZİ NASIL ALINIR?

Sanal olarak oluşturulmuş dijital gerçekliğin popülaritesinden sonra, kullanıcılar Decentraland gibi farklı Metaverse’lerde mülk satın almaya başladılar. Yatırımcılar, bu sanal arazileri veya arazileri arazinin para biriminde satın alınan hayati varlıklar olarak görmeye başladılar.

Sanal araziler milyarlarca dolara satılıyor ve artan popülaritesi ile Metaverse’deki potansiyel yatırım getirisi umut verici görünüyor. Bu araziler, partilere ev sahipliği yapmak gibi değerlendirilebileceği gibi, aylık olarak kiraya verilerek veya NFT sanat galerilerine ev sahipliği yaparak gelir elde etmek için de kullanılabilir.

Amerikalı rapçi Snoop Dogg, sanal mülk üzerindeki malikanesinde The Sandbox NFT platformunda yalnızca özel üyelere ev sahipliği yapıyor. Bir kripto koleksiyoncusu, geçen hafta Snoop Dogg’un hemen yanında bir arsa satın almak için 450.000 dolar harcadı.

ARAZİ NASIL ALINIR?

Crypto News’e göre ilk adım, satın almak istediğiniz sanal arazi için Marketplace’e gitmek. Decentraland, sanal arsa yatırımları için en popüler olanıdır. Örneğin, Decentraland Marketplace’e kaydolduktan sonra, ‘Parseller ve Siteler’e ve ardından ‘Tümünü Görüntüle’ye tıklarsınız.

Mevcut arsalara göz attıktan sonra, satın almak istediğiniz arsayı seçebilirsiniz. Decentraland’da, mevcut arazilere göz atarken komşu bölgelerinizi ve ünlü yerlere yakınlığınızı görebilirsiniz. Seçim yapıldıktan sonra, Metaverse para birimi cinsinden fiyatını ve arsa ve sahibinin ayrıntılarını kontrol edebilirsiniz. İlk sanal arsanızı satın almaya başlamak için ‘Satın Al’a tıklamanız yeterlidir.

Satın alma işlemini gerçekleştirmek için cüzdanınızın hesabınıza bağlı olması gerekir. Satın alma işlemi tamamlandıktan sonra arazi, cüzdanınıza NFT olarak gönderilecektir. Cüzdanınızda satın alma işlemini gerçekleştirmek için yeterli Ethereum olması gerekir.

Dijital varlığınızın satın alımını onaylayabilir ve MetMask cüzdanındaki ‘Koleksiyonlar’ sekmesinde bulabilirsiniz.