islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5110
EURO
34,8958
ALTIN
2.455,36
BIST
9.889,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ALLAH’IN AYETLERİNİ YALANLAYANLAR….

ALLAH’IN AYETLERİNİ YALANLAYANLAR….
6 Haziran 2022 09:36
A+
A-

Hiç şüphesiz biz Müslümanlar için Kur’an-ı Kerim, “Hakkı batıldan ayıran” çok önemli bir özelliğe ve güzelliğe sahiptir. Ne var ki bu özelliği göremeyen gözler, işitemeyen kulaklar Hz. Adem’den (as) bu yana hep var olmuştur.

Yüce rabbimizin yarattığı biz insanoğlu için en güzel nizam olan İslam nizamını, her dönemde yalanlayanlar çıkmış, yüce rabbimizin ayetlerini alaya alanlar her dönemde var olmuştur.

Dünün Ebu Cehilleri, bugünün Celal Şengör’leri olmuştur. Dünün As b. Vail’leri, bugünün Rockefeller’i, Rotshchild’leri olmuştur.

Bu konuda işin en garip tarafı ise, Müslüman’ım dediği halde inkarcıların ve Allah’ın ayetlerini yalanlayanların yanında duran insanların olmasıdır. Özgürlükler adı altında insanımızın, “Herkes dini yaşantısında serbesttir. Ne de olsa laik bir ülkede yaşıyoruz” diyerek ateist ve deist yaşantı içinde olanları desteklemek de şirktir. Müslüman’ım diyen insanların, Müslümanca yaşaması ve bu gibi insanlar ile karşılaştıklarında ise irşat vazifesinden geri durmamaları elzemdir.

Bugün sizlere, Allah’ın ayetlerini yalan sayan müptezeller için dünya ve ahret hayatında yüce rabbimizin sunduğu yol haritası olan ayeti kerimelerden sunmak istiyorum.

Gelin hep birlikte, İslam’ı yalanlayanların ve (Bu Kur’an, başkalarından) yazıp aldığı öncekilere ait efsanelerdir. Bunlar ona sabah akşam okunmaktadır”(Furkan 5) diyenlerin akıbetini, ayetlerden dinleyelim:

(Bu Kur’an, başkalarından) yazıp aldığı öncekilere ait efsanelerdir. Bunlar ona sabah akşam okunmaktadır dediler.”(Furkan 5)

“Bizim ayetlerimizi asılsız sayanlar, büyüklenip onlardan yüz çevirenler var ya, işte onlara göğün kapıları açılmayacak ve onlar, deve iğne deliğinden geçinceye kadar cennete giremeyeceklerdir! Suçluları işte böyle cezalandırırız.” (A’raf 40)

“Şüphesiz ki kâfirlerin malları ve evlatları, Allah’a karşı kendilerine hiçbir fayda sağlamayacaktır. Bunlar, ateşin yakıtı olacakların ta kendileridir.” (Âl-i İmran 10)

“Şüphesiz ki sizden önce (Allah’ın iyi ve kötü toplumlara uyguladığı değişmez) yasaları geçti (yaşandı ve bitti). Yeryüzünde gezip dolaşın ve yalanlayanların akıbetinin nasıl olduğuna bir bakın.” (Âl-i İmran 137)

“Ayetlerimizi inkâr edip yalanlayanlara gelince; onlar, alevli ateşin ehlidir.” (Mâide 10)

“Ayetlerimizi inkâr edip yalanlayanlar ise bunlar, alevli ateşin ehlidir.” (Mâide 86)

“De ki: “Yeryüzünde gezip dolaşın ve sonra bakın, yalanlayanların sonu nasıl olmuş?” (En’âm 11)

“Allah’a yalan uydurarak iftira eden ve O’nun ayetlerini yalanlayandan daha zalim kim olabilir? Şüphesiz ki o zalimler, kurtuluşa ermezler.” (En’âm 21)

“Ayetlerimizi yalanlayanlar, karanlıklar içinde sağır ve dilsizlerdir. Allah kimi dilerse onu saptırır, kimi de dilerse dosdoğru yol üzere kılar.” (En’âm 39)

“Ayetlerimizi yalanlayanlara gelince, işleyip durdukları fısklardan (günahlardan) ötürü onlara azap dokunacaktır.” (En’âm 49)

“Allah’a şirk koşanlar diyecekler ki: “Şayet Allah dileseydi biz ve babalarımız şirk koşmaz ve hiçbir şeyi haram saymazdık.” Onlardan önce (yaşamış müşrikler de) azabımızı tadıncaya kadar aynı şekilde yalanladılar. De ki: “Sizin yanınızda bize çıkarabileceğiniz bir ilim var mı? Siz sadece zanna uyuyor ve yalnızca tahminle iş yapıyorsunuz.” (En’âm 148)

“Ya da: “Şayet bize kitap indirilmiş olsaydı onlardan daha fazla hidayet ehli olurduk.” demeyesiniz diye… Şüphesiz ki size Rabbinizden apaçık bir delil, hidayet ve rahmet geldi. Allah’ın ayetlerini yalanlayan ve ondan yüz çeviren (ya da insanların yüz çevirmesi için çabalayandan) daha zalim kim vardır? (Kendileri) ayetlerimizden yüz çevirip (başkalarını) da ondan alıkoyanları yaptıklarına karşılık azabın en kötüsüyle cezalandıracağız.” (En’âm 157)

“Önce yaşamış olanlar sonradan gelenlere diyecekler ki: “Sizin bize hiçbir üstünlüğünüz/ayrıcalığınız yoktur. Kazandıklarınıza karşılık azabı tadın.” (A’râf 39)

“Ayetlerimizi ve ahiret karşılaşmasını yalanlayan kimselerin amelleri boşa gitmiştir. (Ne bekliyorlardı?) Yaptıklarından başkasıyla mı cezalandırılacaklardı?” (A’râf 147)

Selam, saygı ve muhabbetlerimle….

 

              Şaban DOĞAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.