islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,3998
EURO
53,3801
ALTIN
6.850,51
BIST
15.141,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Allah’ın Emrini Hafife Alan Berrin Sönmez Başörtüsünü Çıkardı

Allah’ın Emrini Hafife Alan Berrin Sönmez Başörtüsünü Çıkardı
A+
A-

Diyanet’in son hutbesi sonrası başörtüsünü çıkaran feminist yazar Berrin Sönmez, başı açık bir şekilde katıldığı canlı yayında “Ben işaret fişeği çaktım, başörtümü Diyanet ve iktidarın ayaklarının altına attım” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçtiğimiz cuma hutbesinde, İslami ölçülere aykırı olan kısa ve şeffaf kıyafetler “giyinik çıplaklık” olarak tanımlanmış, örtünmenin Allah’ın açık bir emri olduğu vurgulanmıştı. Ancak bu hutbe sonrası feminist kimliğiyle tanınan yazar Berrin Sönmez, başörtüsünü çıkararak inançlı Müslümanların vicdanını yaralayan bir tavır sergiledi.

İslam’ın Değil, Feminizmin Sözcülüğünü Yapıyor

Medyascope’ta Göksel Göksu’nun konuğu olan Sönmez, “Başörtünüzü çıkarttıktan sonra sokağa çıktığınızda hissettiğiniz ne oldu?” sorusuna şu yanıtı verdi:

İtiraf edeyim, henüz sokağa çıkamadım. Ben aslında çoğunlukla evde olan bir insanım, çok sık dışarı çıkan bir insan değilim. Toplantılar, görüşmeler olduğunda çıkarım.

Burada ayağımı kilitleyen bir şey oldu, dur bakalım biraz daha dedim.

Berrin Sönmez, ”Kadınların kendi kararlarına, kendi bedenleri hakkındaki kararlarına da saygı duymamız lazım. Ben işaret fişeği çaktım, başörtümü Diyanet ve iktidarın ayaklarının altına attım” ifadelerini kullandı.

Bu Karar Ne Toplumun Ne de Dinin Onaylayacağı Bir Tavırdır

Türk toplumu, başörtüsünü bir kimlik ve inanç sembolü olarak görmektedir. Bu nedenle Berrin Sönmez’in başörtüsünü çıkarma kararı, halk nezdinde bir özgürlük değil, bir itaatsizlik ve savrulma olarak değerlendirdi. Çünkü Allah’ın emrine karşı gelmek, özgürlük kisvesi altında meşrulaştırılamaz.

Müslümanlar İçin Başörtüsü Bir Süs Değil, İlahi Bir Sorumluluktur

Kur’an-ı Kerim’de Nur Suresi 31. ayet başta olmak üzere pek çok yerde kadınlara örtünmeleri emredilir. Bu emri hafife almak, küçümsemek ya da hutbe üzerinden alaycı bir tavırla yorumlamak sadece Diyanet’i değil, doğrudan İslam’ı hedef almak demektir. Berrin Sönmez’in inancının samimiyeti bu noktada ciddi biçimde sorgulanmalıdır.

Allah’ın Emrine Karşı Gelenler Asla Haklı Olamaz

Bir Müslüman için ölçü, modaya, ideolojiye ya da bireysel rahatlığa göre değil; Kur’an’a ve sünnete göre belirlenir. Bugün başörtüsünü çıkaranların yarın daha başka farzları terk etmeleri şaşırtıcı olmayacaktır. Toplumun bu gibi örneklerden ders alması ve İslam’ın emirlerine sıkı sıkıya sarılması gerekmektedir..

İSLAMİ HABER “MİRAT”  -YOUTUBE- 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.