islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3634
EURO
34,6830
ALTIN
2.390,69
BIST
10.167,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

“ALLAHÜ EKBER” DEMEK LAİKLİĞE AYKIRIYMIŞ!

“ALLAHÜ EKBER” DEMEK LAİKLİĞE AYKIRIYMIŞ!
11 Şubat 2023 12:20
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından arama ve kurtarma çalışmaları devem ediyor. Enkaz altından, bir canı kurtarabilmek için en az 8-10 saatlik bir çalışma gerçekleştiren ekipler, insanları ve özellikle çocukları kurtardıktan sonra gözyaşları içinde Allah’ın (CC)  büyüklüğünü yüreklerinde hissediyor olmalılar ki sevinçlerini “Allahü Ekber” nidalarıyla dile getiriyorlar.

Ancak bir kesim var ki, depremde hayatını kaybedenleri ve enkaz altından çıkarılanları hiç dikkate alıp önemsemiyor ve gözyaşları içinde yüreğinde ki merhameti  “Allahü Ekber” diyerek ortaya koyanları, Laikliğe aykırı diyerek eleştiriyor ve kınıyor.

Kamalist kesimin, deprem felaketinde ölen ve yaralanan insanları önemsemek yerine Laiklik ilkesini böyle bir günde bile insanların önüne tabu olarak getirmeleri, tam bir akıl tutulmasıdır!

Merdan Yanardağ’ın “Kurtarma çalışmaları sırasında ‘Allhü Ekber’ demek nasıl bir zihniyettir? Şeriatçiler, bu zihniyeti kurtarma işine de taşıdılar. Pes artık” sözlerinden sonra, şimdi de Kamalist İlahiyatçı Nazif Ay da “Allahü Ekber” demenin Laikliğe aykırı olduğunu söyledi.

HABER YORUM

Bu habere yorum yazmak ve olaya İslami perspektiften bakmak, aslında çok kolay ama karşınızda akıllı adam olursa konuşur ve yazabilirsiniz.

Eğer karşınızda beyinleri Laiklik ilkesiyle iğdiş edilmiş insanlar varsa, o kimselere ne söylerseniz söyleyin kâr etmeyecektir. Kaldı ki iki cihan güneşi Peygamberimiz (sav) dahi ne Ebu Cehil’e ne Ebu Leheb’e ne de bu zihniyeti taşıyanlara İslam’ı kabul ettiremedi.

Onlar Peygamber döneminde ki putlara tapan EBU CAHİLLER gibi, laiklik ilkesini kendilerine tanrı edinmişler…

Aslında bu konuda yazılacak çok şey var ama ülkemiz ve hatta bu büyük deprem karşısında bütün dünyanın duyduğu acı ve elemden dolayı, sadece bu kimseler için “Allah hidayet versin!” diyeceğiz ve haberimizi noktalayacağız.

ALLAH AŞKINA BIRAKIN DA MİLLETİMİZ, ACISINIDA SEVİNCİNİ DE YÜREĞİNDEN GELDİĞİ GİBİ YAŞASIN!”

 

MİRATHABER.COM

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Munib Engin Noysan dedi ki:

    Yazıklar olsun o “KAMALİST İLÂHİYATÇI”ya! Ne laiklikten haberi var besbelli, ne de “ilâhiyat”tan! Echel-i cuhelâ!