Dünya

Alman Basınından Frontex’e Yunanistan Üzerinden Suçlama!

Alman Der Spiegel dergisi, Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Ajansı Frontex’i, Yunanistan’ın sığınmacıları yasa dışı olarak geri göndermesinde suç ortaklığı yapmakla suçladı. Öte yandan sonuç raporunda, Frontex Başkanı Fabrice Leggeri ve diğer üst düzey yetkililerin, Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki geri itmelerini yalnızca bildikleri değil, aynı zamanda örtbas ettikleri iddia edildi.

Dergide yer alan haberde, AB Yolsuzlukla Mücadele Ofisi (OLAF), birliğin Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı (Frontex) hakkında yürüttüğü soruşturmanın sonuç raporundan bulgulara yer verildi.

HER ŞEY ÖRTBAS EDİLİYOR! 
Sonuç raporunda, Frontex Başkanı Fabrice Leggeri ve diğer üst düzey yetkililerin, Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki geri itmelerini yalnızca bildikleri değil, aynı zamanda örtbas ettikleri iddia edildi.

ELEŞTİRİLERİN ODAĞI OLDU! 
Nihai raporun 200 sayfadan uzun olduğu vurgulanan haberde, müfettişlerin, üç Frontex yöneticisini AB düzenlemelerini ihlal etmekle suçladığı ve disiplin cezası verilmesini tavsiye ettiği belirtildi.

Frontex’in kendi hava varlıkları tarafından çekilen ve Yunan kuvvetlerinin geri itmelerini açıkça ortaya koyan fotoğraflar da yayınlanarak Frontex’in Yunan makamlarının geri itmelerini bildiği halde işlem yapmaması eleştirildi.

‘YUNANİSTAN’IN EGE DENİZİ’NDEKİ EYLEMLERİ DESTEKLENİYOR’ 
Frontex Başkanı Leggeri’nin ancak yönetim kurulu kararıyla görevinden alınabileceği, yaşanan tüm olumsuz gelişmelerin ve OLAF raporunun ardından bunun gerçekleşip gerçekleşemeyeceğinin merak konusu olduğu vurgulandı. Almanya dahil AB’nin bazı diğer büyük ülkelerinin, Leggeri’nin ve Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki eylemlerini desteklediği ifade edildi.

AB Yolsuzlukla Mücadele Ofisi, Frontex hakkında Yunanistan’ın Ege denizindeki sığınmacıları yasa dışı olarak Türkiye’ye doğru geri itmesine sessiz kaldığı gerekçesiyle 2021’in başında soruşturma başlatmıştı.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

12 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

12 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

13 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago