islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5865
EURO
34,8497
ALTIN
2.499,00
BIST
9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

ALMANYA, 300 EURO’YA SAHTE AŞI SERTİFİKASI SATIYOR

ALMANYA, 300 EURO’YA SAHTE AŞI SERTİFİKASI SATIYOR
20 Ocak 2022 12:42
A+
A-

Almanya’da 12 bin aşı sertifikasının sahte olduğu iddiaları dolayısıyla soruşturma başlatıldı. Alman Haber Ajansı’nın (DPA) yaptığı haberde, sahte aşı sertifikalarının Telegram uygulaması ile 200 ila 300 euroya temin edilebildiği kaydedildi.

Almanya’da polisin, 12 bin aşı sertifikasının sahte olduğu şüphesi ile konu ile ilgili soruşturma başlattığı bilgisi edinildi.

Alman Haber Ajansı’nın (DPA) yaptığı haberde, çok sayıda alanda 3G (aşı, test ve iyileşmiş olma) zorunluluğuna yönelik yapılan sahteciliğin artması ve çeşitli eyaletlerde 12 bin aşı sertifikasının sahte olduğu şüphesi sebebi ile soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Aşı sertifikası sahtekarlığının sosyal mesajlaşma uygulaması olan Telegram üzerinde yaygın olduğu ve bu sertifikaları almak için 200 ila 300 euro ödemenin yeterli geldiği ifade edildi.

Haberde emniyet birimlerinin dolaşımdaki sahte aşı belgelerinin gerçek sayısını tespit etmenin şu an için mümkün olmadığının altı çizildi.

Almanya İkinci Futbol Ligi takımlarından Werder Bremen’in antrenörü olan Markus Anfang’ın sahte aşı sertifikası kullandığı ortaya çıktıktan sonra sözleşmesi feshedilmiş ve antrenör hakkında soruşturma açılmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.