ALMANYA, 300 EURO’YA SAHTE AŞI SERTİFİKASI SATIYOR

Almanya’da 12 bin aşı sertifikasının sahte olduğu iddiaları dolayısıyla soruşturma başlatıldı. Alman Haber Ajansı’nın (DPA) yaptığı haberde, sahte aşı sertifikalarının Telegram uygulaması ile 200 ila 300 euroya temin edilebildiği kaydedildi.

Almanya’da polisin, 12 bin aşı sertifikasının sahte olduğu şüphesi ile konu ile ilgili soruşturma başlattığı bilgisi edinildi.

Alman Haber Ajansı’nın (DPA) yaptığı haberde, çok sayıda alanda 3G (aşı, test ve iyileşmiş olma) zorunluluğuna yönelik yapılan sahteciliğin artması ve çeşitli eyaletlerde 12 bin aşı sertifikasının sahte olduğu şüphesi sebebi ile soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Aşı sertifikası sahtekarlığının sosyal mesajlaşma uygulaması olan Telegram üzerinde yaygın olduğu ve bu sertifikaları almak için 200 ila 300 euro ödemenin yeterli geldiği ifade edildi.

Haberde emniyet birimlerinin dolaşımdaki sahte aşı belgelerinin gerçek sayısını tespit etmenin şu an için mümkün olmadığının altı çizildi.

Almanya İkinci Futbol Ligi takımlarından Werder Bremen’in antrenörü olan Markus Anfang’ın sahte aşı sertifikası kullandığı ortaya çıktıktan sonra sözleşmesi feshedilmiş ve antrenör hakkında soruşturma açılmıştı.

Recent Posts

  • Gündem

Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Yürüyüşü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin'e Destek Yürüyüşü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencileri, ABD üniversitelerindeki Filistin…

13 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Saldırıları Nedeniyle Gazze’de Eğitim Sistemi Durdu

İsrail'in Saldırıları Nedeniyle Gazze'de Eğitim Sistemi Durdu İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda, Gazze Şeridi'nde eğitim…

14 saat ago
  • Gündem

Denizlerin Bir Sonraki Süper Gücü Türkiye mi?

Denizlerin Bir Sonraki Süper gücü Türkiye mi? TCG Anadolu'nun uzunluğu 231 metre, genişliği 32 metre ve…

15 saat ago
  • Gündem

Hamas’tan İsrail’e “Kırmızı Çizgimiz” Mesajı

Hamas'tan İsrail'e "Kırmızı Çizgimiz" Mesajı Son günlerde İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik tırmanırken, Hamas yetkilileri…

16 saat ago
  • Ekonomi

Yeni Otomobil Düzenlemesi: Araç Bayilerde Zamlanmayacak

"Araç bayilerde zamlanmayacak" düzenlemesi, otomobil satış süreçlerindeki fiyat istikrarını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı'nın…

17 saat ago