islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Almanya AB’nin Nükleer Enerjiye İlişkin Değerlendirmelerini Kabul Etmedi

Almanya AB’nin Nükleer Enerjiye İlişkin Değerlendirmelerini Kabul Etmedi

Alman Hükümet Sözcüsü Hebestreit, Avrupa Komisyonu’nun nükleer enerjiye ilişkin değerlendirmelerini kabul etmediklerini, nükleeri “yeşil yatırım” olarak tanımlama planını Alman hükümetinin kendi içinde değerlendireceğini söyledi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, Alman hükümetinin “Avrupa Komisyonu’nun nükleer enerjiyi ve doğal gazı sürdürülebilir enerji kaynakları olarak sınıflandırma” önerisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AB nükleer ve gazı yeşil yatırım olarak tanımlayacak
AB’nin gazla çalışan elektrik santrallerini “iklim dostu” olarak sınıflandırmak için önerdiği kriterlerin “federal hükümetin pozisyonuyla uyumlu” olduğunu belirten Hebestreit, Avrupa Komisyonu’nun nükleer enerjiye ilişkin değerlendirmelerini ise kabul etmediklerini söyledi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti’nin (FDP) yer aldığı koalisyon hükümetinin anlaşmasında nükleer enerjiden çıkışın öngörüldüğünü hatırlatan Hebestreit, Avrupa Komisyonu’nun nükleeri “yeşil yatırım” olarak tanımlama planını Alman hükümetinin kendi içinde değerlendireceğini, bu ay içinde konuya ilişkin bir karar alınacağını bildirdi.

Öte yandan, SPD Eş Genel Başkanı Saskia Esken de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, nükleer reaktörlerin dünyada hayatı tehlikeye atan atıklar ürettiğini belirterek, “Bu nedenle özellikle nükleer enerjinin sürdürülebilir bir teknoloji olarak desteklenmesi sorumsuzluktur.” ifadesini kullandı.

AB’nin nükleer enerjiyi “yeşil yatırım” olarak sınıflandırma planı
AB, yeni nükleer enerji ve doğal gaz santrallerini “yeşil yatırım” olarak sınıflandırmaya hazırlanıyor.

AB Komisyonu,1 Ocak’ta üye ülkelerde nükleer ve doğal gaz alanlarındaki enerji yatırımlarının sınıflandırılmasına ilişkin uzman danışma sürecinin başlatıldığını açıklamıştı.

Sınıflandırma ile AB’nin 30 yıl içinde “iklim dostu” bir kıta olma hedefini yakalamak için yatırımları ihtiyaç duyulan faaliyetlere yönlendirmesi amaçlanıyor.

Mevcut durumda her AB ülkesinin enerji üretim kaynakları farklılık gösteriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.