islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3134
EURO
35,1082
ALTIN
2.292,61
BIST
9.049,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Almanya Camilerine Devlet Bağlantılı Örgüt Tehdidi

Almanya Camilerine Devlet Bağlantılı Örgüt Tehdidi

Mirat Haber Ajansı

Orta Almanya’nın Hesse eyaletindeki yerel Müslüman toplum temsilcileri, en az iki caminin bu hafta tehdit mektupları aldığını söyledi. Türk-Müslüman şemsiye grubu DITIB temsilcisi Salih Özkan, yerel basına verdiği demeçte, şüpheli neo-Nazilerin küçük Fürth kasabası ve yakınlardaki Wahlen ilçesindeki camilere tehdit mektupları gönderdiğini söyledi. Mektupların Müslümanlara yönelik şiddet tehditleri içerdiğini ve kendisine “NSE 2020” adını veren bir Neo-Nazi grup tarafından imzalandığını söyledi. DITIB polisi ciddi bir soruşturma başlatmaya ve camilere daha fazla koruma sağlamaya çağırdı.

Tehditlerin, son iki yılda önde gelen Müslümanlara ve göçmenlere yüzlerce ölüm tehdidi gönderen karanlık neo-Nazi ağı “NSU 2.0” ile bağlantılı olup olmadığı net değil. Temmuz ayında Alman yetkililer, bazı tehdit mektuplarının çift tarafından yazıldığı ve gönderildiği şüphesiyle emekli bir polis memuru ve eşini tutukladı. “NSU 2.0” imzası, aşırı sağ terör örgütü Ulusal Sosyalist Yeraltı’na (NSU) atıfta bulunuyordu. Gölgeli NSU grubu 2000 ile 2007 yılları arasında sekizi Türk ve bir Yunan göçmen ile bir polis memuru olmak üzere 10 kişiyi öldürdü, ancak cinayetler çözümsüz bırakıldı. Son ifşaatlar, Almanya’nın iç istihbarat teşkilatının NSU şüphelileriyle teması olan düzinelerce muhbiri olduğunu gösterirken, yetkililer NSU terör hücresi ve cinayetler hakkında önceden hiçbir bilgiye sahip olmadıkları konusunda ısrarlılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.