Gündem

ALMANYA’DA HIZLA ARTAN YOKSULLUK

Almanya‘da yoksulluk yüksek seviyelere ulaştı. Hazırlanan rapor, birçok kişinin durumunu tümüyle ortaya koyuyor. Rapora göre, ülkede 14.2 milyon insan yoksul sayılıyor. Almanya, Avrupa’nın en büyük ekonomisine sahip, buna rağmen, yoksulluk oranlarında giderek artış görülüyor. Son yayınlanan bir rapor, bu yoksulluğun ülkede giderek daha yüksek düzeylere ulaştığını ortaya koyuyor. Özellikle gençler arasında yoksulluk oranının artması dikkat çekici, bu durum Başbakan Olaf Scholz’un hükümetine acil önlemler alma çağrısında bulunulmasına neden oluyor. Paritaetische Wohlfahrtsverband adlı yardım kuruluşunun başkanı Ulrich Schneider tarafından açıklanan “Yoksulluk Raporu”nda belirtildiğine göre, 2021 yılında Almanya nüfusunun %16,6’sı yoksulluk içinde yaşarken, bu oran 2022’de %16,8’e çıkmış. Bu durum, ülkedeki ekonomik dengesizlikler ve sosyal sorunlara dikkat çekiyor.

Almanya’da yoksulluk yüksek seviyede devam ediyor. Ülkede 84.4 milyonluk nüfus içinde yoksulların sayısı 2022’de 14.2 milyona yükseldi. 2021’e göre yaklaşık 100 bin kişilik artış var. 2006’dan bu yana yoksulluk oranı sürekli artıyor; pandemi, enerji ve fiyat krizleri nedeniyle 2022’de 1 milyon, 2006’ya göre 2.7 milyon daha fazla insan yoksulluk çekiyor. Alman basını bu konuya dikkat çekiyor. ARD’ye göre yoksulluk, işsizlerin yanı sıra emekliler, bekarlar ve düşük gelirlileri de etkiliyor. Brandenburg, Bavyera ve Baden-Württemberg’den sonra en düşük yoksulluk oranına sahip. Vatandaşlık sigortası ve asgari emekli maaşı gibi önlemler gerekiyor.

Focus’un haberine göre, Almanya’da her beş çocuktan biri yoksulluk çekiyor. 2022’de yoksul insan sayısı 14.2 milyona çıktı, bu 2021’e göre 100 bin daha fazla. Pandemi öncesine göre ise 1 milyon artış var.

Bremen en yüksek yoksulluk oranına sahip. Çocuk ve gençlerde yoksulluk %21.8 ile rekor seviyede. Tek ebeveynli ailelerde bu oran %43.2.

Raporda, Alman hükümetinden yoksulluğu azaltıcı politikalar uygulaması isteniyor. Öneriler arasında asgari ücretin 15 euroya yükseltilmesi, emeklilik gelirlerinin artırılması, çocuk bakım hizmetlerinin genişletilmesi ve çocuklar için temel sigortanın sağlanması yer alıyor.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Recent Posts

  • Gündem

SENATÖRLERİN YARGIYI TEHDİT VAHŞETİ

Sürekli yazıyoruz ve yazmaya da edeceğiz. İnsanları sürekli olarak insanlık çizgisinde tutacak, adalet ve erdemlere…

18 dakika ago
  • Gündem

İsrail’in Refah’a Yönelik Soykırım Girişimi Paris ve Londra’da Protesto Edildi

İsrail'in Refah'a Yönelik Soykırım Girişimi Paris ve Londra'da Protesto Edildi Paris ve Londra sokakları, İsrail'in…

1 saat ago
  • Gündem

Filistin Asıllı İsveçli Şarkıcı, Eurovision Yarı Finalinde Kefiyeyle Sahne Aldı

Filistin Asıllı İsveçli Şarkıcı, Eurovision Yarı Finalinde Kefiyeyle Sahne Aldı Eurovision Şarkı Yarışması'nın ilk yarı…

3 saat ago
  • Gündem

Macklemore Filistin İçin Şarkı Yaptı Bizim Sanatçılarımız(!) Nerede?

Macklemore Filistin İçin Şarkısı Yaptı Bizim Sanatçılarımız(!) Nerede? Macklemore'dan Filistin İçin Destek Şarkısı: 'Hind's Hall'…

4 saat ago
  • Gündem

SONER YALÇIN’IN İSTEDİĞİ DİN DE ALLAH İLE UYUTAN ŞERİATSİZ İSLÂM DEĞİL Mİ ?

Soner Yalçın’ın (sonery@odatv.com) 07 Mayıs 2024 tarihli yazısını okuyunca bildiğim hikayeyi hatırladım: İki büyük kumarcıdan…

5 saat ago