islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

ALMANYA’DA HIZLA ARTAN YOKSULLUK

ALMANYA’DA HIZLA ARTAN YOKSULLUK
27 Mart 2024 12:30
A+
A-

Almanya‘da yoksulluk yüksek seviyelere ulaştı. Hazırlanan rapor, birçok kişinin durumunu tümüyle ortaya koyuyor. Rapora göre, ülkede 14.2 milyon insan yoksul sayılıyor. Almanya, Avrupa’nın en büyük ekonomisine sahip, buna rağmen, yoksulluk oranlarında giderek artış görülüyor. Son yayınlanan bir rapor, bu yoksulluğun ülkede giderek daha yüksek düzeylere ulaştığını ortaya koyuyor. Özellikle gençler arasında yoksulluk oranının artması dikkat çekici, bu durum Başbakan Olaf Scholz’un hükümetine acil önlemler alma çağrısında bulunulmasına neden oluyor. Paritaetische Wohlfahrtsverband adlı yardım kuruluşunun başkanı Ulrich Schneider tarafından açıklanan “Yoksulluk Raporu”nda belirtildiğine göre, 2021 yılında Almanya nüfusunun %16,6’sı yoksulluk içinde yaşarken, bu oran 2022’de %16,8’e çıkmış. Bu durum, ülkedeki ekonomik dengesizlikler ve sosyal sorunlara dikkat çekiyor.

Almanya’da yoksulluk yüksek seviyede devam ediyor. Ülkede 84.4 milyonluk nüfus içinde yoksulların sayısı 2022’de 14.2 milyona yükseldi. 2021’e göre yaklaşık 100 bin kişilik artış var. 2006’dan bu yana yoksulluk oranı sürekli artıyor; pandemi, enerji ve fiyat krizleri nedeniyle 2022’de 1 milyon, 2006’ya göre 2.7 milyon daha fazla insan yoksulluk çekiyor. Alman basını bu konuya dikkat çekiyor. ARD’ye göre yoksulluk, işsizlerin yanı sıra emekliler, bekarlar ve düşük gelirlileri de etkiliyor. Brandenburg, Bavyera ve Baden-Württemberg’den sonra en düşük yoksulluk oranına sahip. Vatandaşlık sigortası ve asgari emekli maaşı gibi önlemler gerekiyor.

Focus’un haberine göre, Almanya’da her beş çocuktan biri yoksulluk çekiyor. 2022’de yoksul insan sayısı 14.2 milyona çıktı, bu 2021’e göre 100 bin daha fazla. Pandemi öncesine göre ise 1 milyon artış var.

Bremen en yüksek yoksulluk oranına sahip. Çocuk ve gençlerde yoksulluk %21.8 ile rekor seviyede. Tek ebeveynli ailelerde bu oran %43.2.

Raporda, Alman hükümetinden yoksulluğu azaltıcı politikalar uygulaması isteniyor. Öneriler arasında asgari ücretin 15 euroya yükseltilmesi, emeklilik gelirlerinin artırılması, çocuk bakım hizmetlerinin genişletilmesi ve çocuklar için temel sigortanın sağlanması yer alıyor.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.