islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

ALMANYA’DAN ENERJİ TASARRAFU ÖNLEMLERİ

ALMANYA’DAN ENERJİ TASARRAFU ÖNLEMLERİ
27 Ağustos 2022 09:00
A+
A-

Alman hükümeti, kış için kamu binalarında aydınlatma ve ısıtma kullanımını sınırlayacak bir dizi enerji tasarrufu önlemini onayladı.

Hükümet, yeni kurallarla gaz kullanımını %2 oranında azaltmayı hedefliyor.

Almanya ekonomi bakanı, bu kurallarla beraber özel hanelerde, şirketlerde ve kamu sektöründe iki yılda yaklaşık 10,8 milyar Euro (9,1 milyar £) tasarruf sağlanacağını söyledi.

Bu durum ülkenin Rus gazına olan bağımlılığını azaltma çabalarının bir parçası.

Rusya Ukrayna’yı işgal etmeden önce, Almanya gazının %55’ini Rusya’dan alıyordu ancak bunu %35’e indirdi ve ithalatı tamamen durdurma sözü verdi.

Bununla birlikte Almanya, Moskova için büyük bir pazar olmaya devam ediyor ve savaşın ilk iki ayında Rus petrol ve gazı için neredeyse 9 milyar € (7.7 milyar £; 9.6 milyar $) ödedi.

Rusya ayrıca, Almanya’ya giden önemli Nordstream 1 boru hattından gaz akışını yüzde 20’ye indirerek, bu kış muslukları kapatabileceği korkusunu artırdı.

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck gazetecilere verdiği demeçte, ülkesini “Rus enerji ithalatının pençesinden mümkün olan en kısa sürede kurtarmak” istediğini söyledi.

Ancak şunları ekledi: “Genel olarak [yeni] önlemler enerji tasarrufu sağlıyor. Fakat, arkamıza yaslanıp ‘işte şimdi olacak’ diyebileceğimiz ölçüde değil.”

Eylül ayından itibaren hastane gibi kurumlar dışındaki kamu binaları maksimum 19C’ye kadar ısıtılacak ve girişlerde, koridorlarda ve fuayelerde ısıtma tamamen kapatılabilecek.

Kamuya ait anıtlar ve binalar da estetik nedenlerle aydınlatılmayacak ve işyerlerinin geceleri dükkanlarını aydınlatması yasaklanabilecek.

Özel yüzme havuzu ısıtması da yasaklanabilir. Ve ülke, demiryollarında yolcu seyahatine göre kömür ve petrol kargolarına öncelik verecek, yani yolcuların beklemesi gerekecek.

Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, “Şu anda raylarda bir kıtlık durumumuz var,” dedi. Bu, geçici olarak ek yakıt nakliyesi gerekliyse, bunlara öncelik vermemiz gerektiği anlamına geliyor” dedi.

Almanya ayrıca yerel halka kendi tüketimlerini nasıl azaltabileceklerini anlatmak için tanıtım kampanyaları düzenlemeyi planlıyor.

Ve kışın yaşanabilecek kıtlığa ilişkin endişeler arasında ülke, depolamayı iyileştirmek için Kuzey Denizi kıyısında iki sıvılaştırılmış doğal gaz terminali kuruyor.

Avrupa Birliği üye ülkelerinin çoğu, bu kış gaz kullanımını gönüllü olarak %15 oranında azaltmayı taahhüt etmişti – ancak ciddi kıtlıklar olması durumunda bu zorunlu hale gelecektir. Bu arada İspanya, enerji tasarrufu yapmak istediği için kamu ve büyük ticari binalarda klima ve ısıtma sıcaklıklarının kullanımını sınırlayan kurallar getirdi.

Çarşamba günü, İsviçre enerji bakanı, ülkenin bir enerji krizini önlemek için AB’nin planına uymasının “kesinlikle mantıklı” olacağını söyledi.

İsviçre elektrik komisyonu, Rus arzındaki değişikliklerden kaynaklanan elektrik kesintileri durumunda evlerin mum stoklamalarını da tavsiye etti.

Bu ayın başlarında İsviçre Enerji Bakanı Simonetta Sommaruga, kamu binalarında ısıtmanın kapatılması için bir plan uygulamaya çalışacağını söyledi.

 

Çeviren: Abdulkadir BEKDEMİR

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.