islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5668
EURO
34,8820
ALTIN
2.438,56
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Amentü Billah

Amentü Billah

Biz, Allah’tan dışındaki bütün ilahları ret ederek, yaratan ve yaşayan Allah’a iman ettik. Hükmünde ortak olmayan Allah’a, peygamberlerine, kitaplarına, meleklerine, ahiret gününe de iman ettik. Biz alemlere rahmet olarak gönderilmiş bir Peygamberin ümmetiyiz.

Amentü Billah! Biliriz ki, ahiret yurdu dünyadan daha hayırlıdır. Yaratılış gayemiz, Alemlerin Rabbine kulluk üzerinedir. Yeryüzüne bir tek gaye için geldik o da, Allah’a ortak koşmadan kulluk etmektir. Yaratılıp başıboş bırakılmadığımızın bilincindeyiz, her birimizin ayrı ayrı imtihanlardan geçirileceğini ve hangimizin sabır ve sebatla kulluğa devam edeceğini Rabbimiz görmek istemektedir.

Amentü Billah! Biz, hayatın ve ölümün hangimizin daha güzel ameller yapacağının ortaya çıkması için yaratıldığını ve sonra da dönüşümüzün Allah’a olacağını bilenleriz. Ne zaman yolumuzu şaşırsak şifa ve rahmet olan Kur’an’a, Kâbe’ye yüzümüzü döndüğümüzde dosdoğru yolu bulacağımızın idraki içindeyiz.

Amentü Billah! Allah’tan başka veliler edinmeyiz, bizim velimiz, Allah, Resulü ve Müslümanlardır. Biliriz ki Allah’a ne kadar yaklaşırsak, küfürden o kadar uzaklaşırız. İzzeti ve şerefi sadece Allah’tan taraf olanların yanında ararız, çünkü izzet ve şeref sadece Allah’ın Resulünün ve müminlerindir.

Amentü Billah! Bizim Allah’tan başka velimiz ve yardımcımız yoktur. Göklerin ve yerin mülkü Allah’ındır. Bizim velimiz olan Allah (cc), bizleri karanlıklardan nura çıkarır, inkâr edenlerin velisi tagutlar ise, insanları aydınlıktan karanlıklara götürür. Müminleri bırakıp kâfirleri asla dost edinmeyiz.  Müminleri bırakıp kâfirleri dost edinirsek, aleyhimize bir delil olacağının, bununda günah olarak bize yeteceğini biliriz. Allah’ı, Resulünü ve müminleri dost edindiğimiz de, galip gelecek olan mutlaka biz olacağız, çünkü Allah’ın(cc) taraftarları her zaman üstündür.

Amentü Billah! Rabbimiz bizim, kendi yolunda cihat etmemizi emrediyor ve bizim ellerimizle kâfirlere azap etmek istiyor. Çünkü bizi milyarlarca insan içinden seçti, bize Müslüman adını verdi, bize dinde herhangi bir güçlük tanımadı, dünyada var olan her şeyden daha önemli olan iman nimetini lütfetti. Bu Allah’ın (cc) bir lütfudur, Allah (cc) lütfunu dilediğine vermeye kadirdir.

Amentü Billah! Biz iman ederiz ki, her nefis ölümü tadıcıdır. Kıyamet günü elbette ecirlerimiz eksiksizce ödenecektir. Kim ateşten uzaklaştırılır ve cennete sokulursa, artık o gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir. Gayemiz, dünyanın aldatıcılığına aldanmadan kulluğumuzda sabırla devam etmek ve o hal üzere Müslüman olarak can vermektir.

Amentü Billah! Biz, kendimizi sadece, “Müslüman” olarak sıfatlandırırız, önüne ya da arkasına herhangi bir sıfat getirmez, başka bir sıfatla kendimizi sıfatlandırmayız. Bize bu ismi Allah (cc) vermiştir ve yalnızca Müslümanlar olarak ölmemizi emretmiştir. Bize bu ismi verdiği gibi, bizden önce yaşamış iman ehline de aynı ismi vermiştir ve hepsinin adını Müslüman olarak zikretmiştir.

Amentü Billah! Bizim dinimiz İslam’dır, Allah (cc) katında hak olan dindir. Başka bir yola, izim ve ideolojilere tabi olamayız. Başka yollara sapamayız. Bütün beşeri ideolojiler sapıklıktır, beşer kaynaklı dinlerdir ve Allah (cc) tarafından yasaklanmıştır. Kendisine ortak koşmak olarak belirtilmiştir. Bizlerde Müslüman olmamız nedeniyle tümüne “La” demişizdir.

Amentü Billah! Rehberimiz, Kur’an’dır, bizim için şifa ve rahmettir, hakkımızda olan her şey bu kitapta açıklanmıştır. Eksiksiz ve korunmuştur ve bu Kur’an, en doğru yola iletir. Salih amellerde bulunan mü’minlere, onlar için gerçekten büyük bir ecir olduğunu müjde verir. Bizde bu şuurla amellerde bulunur, Allah’a (cc) yaklaşmak için vesileler ararız. Vesilenin Salih ameller olduğunu biliriz.

Amentü Billah! Allah (cc) ve Resulü bizi,  bize hayat verecek şeylere çağırdığı zaman hemen icabet ederiz. Biz biliriz ki Allah (cc) kişi ile kalbi arasına girer, mallarımız ve evlatlarımız bizim için birer imtihan vesilesidir. Dünyanın gösterişi ve süsüdür. Bizler, Allah (cc) ve Resulüne itaat ederiz, aramızda tartışmaz ihtilafa düşmeyiz. Bir ihtilaf söz konusu olduğunda onu Allah’a ve Resulüne götürürüz. Biliriz ki, bölünüp parçalanırsak gücümüz gider zayıflarız.

Amentü Billah! Herhangi bir sıkıntıya düştüğümüzde Allah’tan (cc) sabırla ve namazla yardım dileriz. Biliriz ki Allah (cc) sabredenlerle beraberdir ve biliriz ki, bizim sabrımızda Allah’ın (cc) yardımı iledir. Allah’ın (cc) yardımı olmadan hiçbir şeyi başaramayacağımızın idraki içindeyiz.

Amentü Billah! Allah’tan (cc) korkar sakınırız, bizi Allah’a (cc) yaklaştıracak vesileler ararız. Allah yolunda mücadele ederiz. Böyle yaparsak kurtuluşa ereceğimizi umabiliriz. Allah’a (cc) Resulüne ve bizden olan dinin-şeriatın hükümleriyle hükmeden emir sahiplerine itaat ederiz. Bizim dinimizden olmayanların bizim üzerimizde velayet hakkı yoktur. Hiçbir beşerin ilahlık taslamasına itibar etmez, hepsini ret ederiz.

Amentü Billah! Bizler şeytanın adımlarına uymayız, o her zaman günahı ve isyanı tavsiye eder. Şeytan bize apaçık düşmandır, bizde onu düşman edinir, şeytan ve dostlarının adımlarını takip etmeyiz. Her zaman Allah’ın (cc) dinine yardım etmeye çalışır gereği gibi mücadele etmenin yollarını ararız. Biliriz ki, bizler Allah’a (cc) yardım edersek Allah’ta (cc) bizlere yardım edecek, mücadele yollarımızı gösterecektir.

Amentü Billah! Allah’a ve elçisine başkaldıran hiç kimseye sevgi beslemez ve dostluk kurmayız. Bizler Allah’a ve ahret gününe iman etmiş Müslümanlarız. Allah’a ve Peygamberine başkaldıranlar isterse en yakınlarımız, anne-babamız, kardeşlerimiz olsun. Bizler Müslüman’ız, Allah bizlerin kalbine imanı yazmış ve desteklemiştir. Ebedi hayatta ise altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağını vadetmektedir. Bu vaade layık olursak orada ebedi kalacağız inşallah. Müslümanlar Allah’ın (cc) fırkasıdır, ne mutlu Allah’tan taraf olan ve bütün tagutlara başkaldıran cahiliyenin her türlüsünü ret edenlere. Allah (cc) yazmıştır, galip gelecek olan Allah ve elçileridir, Allah en büyük kuvvet sahibidir, güçlü ve üstün olandır.

Amentü Billah! Bizler Müslümanlarız, Allah’a (cc) teslim olmuş olanlar, Rabbimiz Allah (cc), dinimiz İslam,  kitabımız Kur’an, liderimiz, örneğimiz, önderimiz Resulullah’tır (sav). Beşer kaynaklı bütün dinleri,  bu dinlerin sahte ilahlarını, yollarını, kıblelerini, ilkelerini ret ediyoruz. Sahte ilahlar ne zaman hayata müdahil olsalar, yeryüzü fesada uğruyor ve karışıklık oluşuyor. İnsanlara ve bütün dünyaya huzur, sükûnet getirecek olan sadece Allah’ın (cc) yasalarıdır. Yarattığını en iyi bilen Allah’tır (cc). Bizim ilahımız, Alemlerin Rabbidir.

Amentü Billah! Biz Müslümanlarız.

Yakup DÖĞER

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.