islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Amerika Belasını Bulacak, Biz de…

Amerika Belasını Bulacak, Biz de…

Kaynağını hatırlayamadığım bir incelemede ünlü İngiliz casusu Thomas Edward Lawrence’in bir sözünü okumuştum:

Allah ve onun adaleti varsa ülkemin/milletimin geleceğinden korkuyorum.

Allah’ın Zalimleri Cezalandırma Yasası

Korkulmalıdır da.  Çünkü adil olan Allah’ın zulmü ahirete ertelemekle birlikte dünyada de cezalandırma yasası vardır.

Genelde insanlığa ve özelde Müslümanlara mezalimi pek çok ve büyük olmuş İngilizler, kapitalizmin merkezi olmakta devam ediyorsa da siyasî etkinliğini  ve askerî gücünü Amerika’ya devretmiş görünüyor. Onun gibi  zalimleşen  Amerika’nın da sonu yakındır. Alametleri görülmektedir.

Kızılderilileri imha eden Amerika, köleleştirilerek Afrika’dan getirilen siyahilere/zencilere  asırlardır kan kusturdu ve George Floyd olayında örneklendiği üzere nefes aldırmadan  boğmaya da devam ediyor. Kanla kurulmuş ve kanlı yaşatılan bu ülke varlığını nasıl koruyabilir?

Kur’ân ve Sünnet Işığında Cariyeler ve Sömürülen Cinsellikleri “ isimli eserimi yazarken Amerika ve Avrupa tarihi boyunca köleleştirilen siyahilere nasıl zulmedildiğini okuyup öğrenmiştim. Okumalarım sırasında göz yaşı akıtmaktan kendimi alamadığımı hatırlıyorum.

Son 15 gün içinde “Başkanın Uşağ”ı ve “12 Yıllık Esaret” isimi iki film izledim. Amerika’da siyahi zencilere yapılan yargısız infazları ve işkenceleri anlatan bu iki filmi izlerken de göz yaşlarımı tutamadım.

Yolun Sonu Görünüyor

Yaşadığımız günlerde Amerika’da polisin, yapılagelmekte olan  zulümlerin devamı nitelikli uygulamalarından kaynaklanan  şiddet içerikli isyan hareketleri, ayrıca salgın hastalıklar ve doğal afetler, Amerika’nın sonuna işaret etmektedir.

Kur’ânî  Vahiy inancı ve bilgisinden yoksun bazı diplomatlar ve sosyologlar son isyan hareketinin 18. olduğuna beyan ederek Amerika’nın bu son isyanı da atlatacağını söylüyorlar. Belki bu da atlatılabilir, ama çökertici bela mukadderdir. İnkâr kaynaklı zulümlerin akibeti bellidir.

Tarih Çöküş Misalleriyle Doludur

Liyakatini yitiren Osmanlı devletimizin sonu gelmedi mi? Çarlık Rusya’sı yıkılmadı mı? Kanla /zulümle beslenen Komünizm çökmedi mi? Amerika ve Rusya’sıyla Batı iki dünya harbini görmedi mi? Biyolojik, kimyasal ve nükleer silahların eşliğinde dünya sona  doğru gitmiyor mu?

 Bütün bunlar bir yana, ülkemiz dahil bütün insanlık Allah’ın gönderdiği adalet ve merhamet nizamı olan İslâm’ı dışlamış değil mi? Bunun sonucu insanların yaptıkları sebebiyle karalarda ve denizlerde doğal ve sosyal denge bozulmadı mı?

Allah İmhal Eder Ama İhmal Etmez

Allah var  var ve adildir. Zalimlerin zulmünden de haberdardır. Sabredici oldu için cezalandırmakta acele etmemektedir. Ama O, erteleyerek imhal ederse se ihmal etmez. Azabı da şiddetlidir. Ya zalimi zalime kırdırarak cezalandırır ya da doğrudan belaları yağdırır. O’na ve O’nun yasalarına yönelmekten başka çare de yoktur. Rabbimiz bizi şöylece uyarıyor:

Onlar hiç yeryüzünde dolaşıp, kendilerinden önce yaşamış olanların sonlarının ne olduğunu görmediler mi? Allah (suçlu oldukları için) onları kökten yok etti. Allah’tan gelen iman ve yaşam kurallarını  örtbas edenlere de, benzer azaplar vardır. “ (Muhammed 47/10)

Şimdi Kur’ân’ın diliyle soralım:

Asrımızın inkârcı zalimleri,  helak edilen Nûh, Âd, Tubbe ve Semûd’dan daha mı hayırlı? ( Dühan 44/37) Yoksa onlara ceza verilmeyeceğine teminat mı verildi?:

Sözü Rahman ve Adil olan Rabbimize bırakalım:

“Sizden hakikati inkar eden kâfirler, helak edilmiş diğer topluluklardan daha mı hayırlıdır? Yoksa önceki kutsal kitaplarda sizin için dokunulmazlık sözü mü verildi?
Yoksa onlar, “Biz yek vücut olmuş bir grubuz, üstünlük bizim hakkımız!” mı diyorlar?
Ama hakikati inkar edenlerin ordusu bozguna uğrayacak ve arkalarını dönüp kaçacaklar!
Kıyamet günü ise, onların kaderleriyle gerçekten buluşacakları andır; ve o gün daha korkunç ve daha  acı olacaktır.”
  (Kamer 54/43-46)

Ali Rıza DEMİRCAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.