islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,4002
EURO
53,3613
ALTIN
6.853,66
BIST
14.973,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

Dr. Rasha Alawieh Sınır Dışı Edildi

Dr. Rasha Alawieh Sınır Dışı Edildi
A+
A-

Tabii, işte haberin duygusal bir dille düzenlenmiş hali:


Amerika’da Bir Akademisyene Vize Zulmü: Dr. Rasha Alawieh Sınır Dışı Edildi

Bilim insanı, akademisyen, doktor… Lübnanlı Dr. Rasha Alawieh, her şeyden önce bir insan. Üstelik yıllardır Amerika Birleşik Devletleri’nde, Brown Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hayat kurtaran bir doktor. Ama ne yazık ki, sahip olduğu geçerli vizesine rağmen, hiçbir gerekçe gösterilmeden sınır dışı edildi.

Lübnan’a yaptığı bir ziyaretin ardından Boston Logan Uluslararası Havalimanı’nda gözaltına alınan Dr. Alawieh, tam 36 saat boyunca hiçbir suç işlemediği halde tutuldu. Yalnızca bir akademisyen ve doktor olduğu için değil, bir insan olarak da en temel hakkı olan adalet, ona çok görüldü. Massachusetts Federal Mahkemesi, sınır dışı edilmeden önce en az 48 saat önceden mahkemeye bildirim yapılması gerektiğine hükmetmişti. Ancak bu karar açıkça yok sayıldı.

Bir kadının, bir bilim insanının, bir doktorun bu şekilde apar topar sınır dışı edilmesi, yalnızca onun değil, adaletin de sınır dışı edilmesi anlamına gelmiyor mu?

Mahkeme Yargıcı Leo Sorokin, Gümrük ve Sınır Muhafaza Birimi’nin mahkeme kararını “kasten” ihlal edip etmediğine dair bilgi talep etti. Aslında ortada apaçık bir gerçek var: Dr. Alawieh’in suçu neydi? Bir akademisyen olmak mı? Bir kadın olmak mı? Lübnanlı olmak mı?

Bütün bu sorular cevap beklerken, olan yine bir insana oldu. Belki de bu olay, dünyanın her yerinde haksızlık karşısında sessiz kalanlara bir uyarıdır: Bugün onun başına gelen, yarın başkasının başına gelebilir. Adalet bir kişi için değil, herkes için savunulmalıdır.

MiratHaber.com – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.