islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5209
EURO
34,7451
ALTIN
2.493,83
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Ankara’da bir binada patlama meydana geldi

Ankara’da bir binada patlama meydana geldi
19 Kasım 2021 10:00
A+
A-

Ankara’da LPG Patlaması: 2 Ölü

Ankara’da Keçiören ilçesi Kuyubaşı mahallesindeki 3 katlı bir apartmanda doğalgaz patlaması oldu. Patlamada 1’i çocuk 2 kişi yaşamını yitirirken 1’i çocuk 4 kişi de yaralandı.

Saat 22.26 civarında Ankara’da Keçiören ilçesi Kuyubaşı mahallesindeki 3 katlı bir apartmanda doğalgaz patlaması oldu.

Binadaki 3 katta bulunan dairelerin mutfak kısmında oluşan eş zamanlı patlama sonrası apartmanda çökme gerçekleşti. Çok sayıda apartman sakini, meydana gelen göçükten kurtarıldı.

Bakan Koca Açıklama Yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamada yaşamını yitiren baba ve kızının dışında ailenin 5 yaşındaki oğlunun da durumunun ağır olduğunu söyledi. Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Keçiören’de meydana gelen patlamada; aynı aileden 2 yaşlarında bir kız çocuğu ve 35 yaşlarında baba hayatını kaybetti. 5 yaşlarındaki erkek kardeşin ise durumu ağır. Hamile annenin tedavisine devam ediliyor” açıklamasında bulundu.

“İki Kişinin Vücudu Yanmıştı”

Mahalle sakinlerinden Tuğrul Babaarslan, “İki kişinin vücudu yanmıştı, onlara müdahale ettik. İnsanları tahliye ettik, yığın kaldı. Yığının altında kimse var mı bilmiyorum. Binanın yarısı yok şu an” sözlerini kullandı.

“Elimiz, Ayağımız Titredi”

Caddede bulunan esnaflardan Sinan Aslan ise şöyle konuştu: “Olay olduğunda tezgahta çiğ köfte hazırlıyorum. Bir anda patlama oldu, canlı bomba zannettik ilk başta. Hepimiz dışarı koştuk, elimiz, ayağımız titredi. Kendilerini de tanıyorum, Türkmen aile. Çocukları müşterilerimizdi. Allah yardımcıları olsun, çok farklı bir şey. Ben de o binanın yanında oturuyorum. Hepimize çok geçmiş olsun.”

Vali Şahin Babanın Da Vefat Ettiğini Açıkladı

Ankara Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamaya göre yaralılar arasındaki bir kız çocuğu ve babası yaşamlarını yitirdi.

Böylece ölü sayısı 2’ye çıktı.

Binada LPG Sistemi Kullanılıyor

Apartmanda doğalgaz sisteminin bulunmadığı, LPG sisteminin kullanıldığı ve binanın mutfak bölümlerinin yıkıldığı ifade edildi.

Ekipler Çalışmalarını Sürdürüyor

Ekipler arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Olay Yerine Gitti

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, olay yerinden şu açıklamada bulundu:

“Ekiplerimiz çalışıyor, inşallah daha fazla yaralı çıkmaz. Binanın mutfağında doğalgaz patlaması meydana geldi. Tüp diyorlar ama bana göre tüp o kadar tahribat yapamaz.

“Deprem Gibi”

Binalar eski. Buraların hızla kentsel dönüşüme alınması lazım. Binanın dörtte biri yıkılmış durumda, sanki deprem gibi. Ben olay yerindeyim, bir kat olduğu gibi çökmüş durumda. 6 yaralı enkazdan çıkarıldı. “

Ankara Valisi: Binada Fazla Kişinin Olmadığı Yönünde Bilgi Var

Ankara Valisi Vasip Şahin, “İlk belirlemelere göre gaz sıkışmasında kaynaklan bir patlama olduğu belirlendi. Binada fazla kişinin olmadığı yönünde bilgi var ancak ekiplerin çalışması devam ediyor” açıklamasını yaptı.

AFAD: Çalışmalar Devam Ediyor

AFAD’ın yaptığı açıklamada “Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan bir binada meydana gelen doğalgaz patlaması sonrası 6 vatandaşımız yaralanmış olup hastaneye sevk edilmişlerdir. AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

“Kapıyı Kırdılar Öyle Çıktık”

Olay anını anlatan Onbirler Apartmanı sakini Yasin Murat,  deprem olduğunu zannettiğini söyleyerek, “5 dakika önce eve girmiştim. Ailemle beraber oturuyorduk. Deprem gibi bina sallandı. Sallandıktan sonra yıkıntı sesleri geldi. Balkondan polislerin sesi geldi. Cama çıktım polis ekipleri dışarıdaydı. Sordum ‘ne oldu?’ diye. Polisler bana patlama olduğunu söylediler. Bize ‘binayı başlatın’ dediler. Bina kapısını açmaya çalışıyordum. Ama kapı açılmadı. Camlar kırıldı hep. Kapı kitlenmiş patlama olunca. Kapı açılmıyor diye yardım istedim. İtfaiye ekibini gönderdiler. Kapıyı kırdılar biz de öyle çıktık. Biz evde 7 kişiydik. Hepimiz sağ kurtulduk” diye konuştu.

Olay Orta Katta Meydana Geldi

4 kişinin enkaz altında kaldığını belirten Murat, sözlerini “4 kişi vardı. orta katta oldu olay. Orta katttan aşağı doğru yıkıldı bina. 3 kat komple yıkıldı. Binada başka insanlar da vardı. Üst katımızda Iraklılar vardı. Ailem başka yerde kalıyor şu an ben buradayım. Komşularla aram iyiydi, öğlen kardeşlerimle beraber oynuyorlardı. Bir tane kız çocuğu vefat etmiş. Anneleri de hamileydi. Bir oğulları daha vardı. Durumları ağırmış ama yaşıyorlarmış galiba.” diyerek sürdürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.