islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Putin’in Parkinson Hastası Olup Ocak Ayında İstifa Edeceği Yalanlandı

Putin’in Parkinson Hastası Olup Ocak Ayında İstifa Edeceği Yalanlandı

Mirat Haber Ajansı

Kremlin, Vladimir Putin’in sağlık durumunun kötü olduğunu, Rusya Devlet Başkanı olarak istifa etmeyi planladığını ve Ocak ayına kadar istifa edebileceğini iddialarını yalanladı. Önde gelen muhaliflerden Profesör Valeri Solovey,  liderin Parkinson hastası olduğunu ve nikahsız eşinin onu yeni yılda emekli olmaya çağırdığını öne sürdükten sonra 68 yaşındaki devlet başkanının geleceği, artan spekülasyonların konusu oldu. Putin’in kendisini ömür boyu senatör yapacak ve görevinden sonra ömür boyu dokunulmazlığı garanti altına alacak yeni bir yasa tasarısı çıkararak emeklilik planları yaptığı ortaya çıktı. Rusya cumhurbaşkanları şu anda yalnızca görevdeyken gerçekleştirdiği eylemler için korunmakta.

Ancak Kremlin sözcüsü ve genelkurmay başkan yardımcısı Dimitri Peskov, Putin’in sağlık durumunun mükemmel olduğu konusunda ısrar etti, Parkinson’un iddialarını tamamen saçmalık olarak ciddiyetsiz buldu. Putin’in Solovey’in önerdiği gibi yakın gelecekte istifa etmeyi planlayıp planlamadığı da sorulan Peskov, bunu gündemde olmadığını belirtti. Dün gece Solovei, Putin’in hayat arkadaşı, eski Özbek jimnastikçi Alina Kabayeva ile kızları Mariya ve Katerina’nın onu istifa etmeye çağırdığını iddia etmişti. Rusya’da Putin’in bir sandalyenin kol dayanağına tutunduğu sırada bacaklarının hareket ettiği görüntüler sosyal medyada dolaşıyor, bu da rahatsızlığın semptomlarına sahip olduğunu gösteriyor. Ayrıca parmaklarında titreyen bir kalem ve analistlerin önerdiği bir bardağın ağrı kesicilerle dolu olduğu da öne sürülmekte. Putin’in Parkinson hastalığından muzdarip olabileceği ilk kez insanlar tarafından tahmin edilmiyor. Diğerleri daha önce yürüyüş sorunlarını öne sürmüşlerdi. Uzmanlar tarafından maço erkek kültürünün hakim olduğu Rusya’da şampiyon judocu olarak bilinen Putin’in sağlık sorunlarına sahip olabileceği ya da kadınlar tarafından, hele kendisinden çok daha genç ve güzel bir Türki kökenli kadın tarafından fikrinin etkilenebileceği düşüncesi bile Rus halkın onun aleyhine dönmesi için yeterli olarak nitelenmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.