islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4276
EURO
34,7383
ALTIN
2.429,77
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Antalya’daki Teleferik Kazasının Enkazı Havadan Görüntülendi

Antalya’daki Teleferik Kazasının Enkazı Havadan Görüntülendi
17 Nisan 2024 12:00
A+
A-

 

Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde bir kaza meydana geldi. Yaşanan kaza sonrasında enkaz havadan görüntülendi. Sarısu mevkisindeki kazanın ardından başlatılan soruşturma devam ederken, kazanın nedenleri ve etkileri araştırılıyor. Teleferik direğinin devrilmesi sonucu oluşan enkazda, teleferik kabini ve çevresindeki zararlar net şekilde ortaya çıkıyor. Kazaya ilişkin hukuki süreç devam ediyor. 14 şüpheliden 5’i tutuklanırken bununla birlikte aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de bulunmakta. Bu kaza, teleferik güvenliği ve teknik standartları açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde meydana gelen kaza sonrası, bölgedeki enkazın havadan görüntüleri dikkat çekiyor. İnceleme çalışmaları devam ederken, kazanın detaylarına dair çarpıcı görseller gün yüzüne çıkıyor.

Kaza Sonrası Soruşturma ve İnceleme Çalışmaları

Başlatılan soruşturmada Tünektepe Teleferik Tesisi’nde meydana gelen kaza sonrası bölgede detaylı inceleme çalışmaları sürüyor. Sarısu mevkisinde bulunan tesiste, 12 Nisan’da gerçekleşen kazanın nedenleri ve bunun yanı sıra etkileri titizlikle araştırılıyor.

Havadan Görüntülenen Enkaz Detayları

Teleferik sistemindeki direklerden birinin devrilmesiyle yaşanan kaza sonrası, enkazın havadan çekilen görüntüleri dikkat çekiyor. Devrilen direğin etkisiyle teleferik kabini ve çevresindeki hasarın boyutları ortaya çıkıyor. Yetkililer, kazaya ilişkin detaylı bir inceleme yaparak çalışmalarını sürdürüyor.

Kazanın Yarattığı İnsani ve Hukuki Sonuçlar

12 Nisan’daki kaza sonucu hayatını kaybeden ve yaralananların yanı sıra, kazaya ilişkin hukuki süreç de devam ediyor. 14 şüphelinin gözaltına alındığı kazada, 5 kişi tutuklanmıştır. Aralarında eski ANET Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de bulunduğu tutuklu şüphelilerin yargılanması süreci yakından takip ediliyor.

Antalya’daki teleferik kazası, hem bölgenin güvenliği hem de teleferik tesislerinin teknik ve güvenlik standartları açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Bu tür kazaların önlenmesi ve benzer olayların tekrarlanmaması adına alınacak tedbirler de  merakla beklenmekte.

 

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.