islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3684
EURO
34,9598
ALTIN
2.325,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

AP Başkanından Üç Konuda Ukrayna’ya Söz

AP Başkanından Üç Konuda Ukrayna’ya Söz
2 Nisan 2022 09:13
A+
A-

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola Rusya’nın işgali altında olan Ukrayna’nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Kiev’de bir araya geldi. Twitter hesabından görüşmeye ilişkin bir fotoğrafa da yer veren Metsola, “Cesaret, güç, kararlılık. Kiev’de Zelenskiy ile birlikteyim.” ifadelerini kullandı.

Savaşın başlamasından sonra Kiev’i ziyaret eden ilk AB kurumu başkanı olan Metsola, Zelenskiy ile görüşmesi hakkında sosyal medyada paylaşımda bulundu. Metsola, Zelenskiy ile fotoğrafını paylaştığı mesajında, ‘Cesaret, güç, kararlılık. Kiev’de Zelenskiy ile birlikteyim. Zafer Ukrayna’nın.’ ifadesini kullandı.

ÜÇ KONUDA UKRAYNALILARA SÖZ VERDİ 
Roberta Metsola, gün içinde ayrıca Ukrayna Meclisini de ziyaret ederek burada konuşma yaptı. AP’nin gazetecilerle paylaştığı konuşma metnine göre, Metsola Ukraynalılara üç konuda söz verdi.

Metsola, Kiev’den çekilme kararı alan Rusya’ya AB yaptırımlarının devam edeceğini, AB üyeliğine adaylık başvurusu yapan Ukrayna’nın AB sürecini destekleyeceklerini ve AB ülkelerine kaçmak zorunda kalan Ukraynalılara evlerine dönecekleri güne kadar yardımları sürdüreceklerini söyledi. Ayrıca Rusya’dan enerji satın almayı kesmeleri gerektiğini vurgulayan Metsola, AB’nin Ukrayna’ya desteğinin süreceğini de belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.