islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5967
EURO
34,8230
ALTIN
2.410,99
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Arap yazarlar, İsrail ile bağları nedeniyle BAE kitap ödüllerini boykot ediyor

Arap yazarlar, İsrail ile bağları nedeniyle BAE kitap ödüllerini boykot ediyor

Mirat Haber Ajansı

Çok sayıda Arap yazar, Abu Dabi’nin İsrail ile bağlarını normalleştirme kararını protesto etmek için Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından finanse edilen Uluslararası Arap Kurgu Ödülü (IPAF) ve Şeyh Zayed Kitap Ödülü’nü boykot ediyor. On yedi eski IPAF ödül kazanan yazar, jüri üyesi ve son listeye giren yazarlar, Filistin’le dayanışma için Birleşik Arap Emirlikleri’nin ödüle finansman sağlamasının durdurulmasını talep ederek etkinliğin yönetim heyetine başvurdu. IPAF kurucu üyesi Filistinli akademisyen ve yazar Khaled Hroub, Abu Dabi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından finanse edilen ödüle artık bağlı olamayacağını vurguladı. BAE-İsrail normalleşmesini kınayarak, bunu Filistinlilerin hakları için şok edici ve üzücü bir satış olarak nitelendirdi.

Ödüller Körfez ülkesindeki pek çok konu gibi yine İngiliz bağlantılı. IPAF, 2007 yılında Abu Dabi’de, kendi prestijli yıllık kurgu ödülünü yöneten bir İngiliz hayır kurumu olan Booker Prize Foundation ile işbirliği içinde başlatıldı. BAE ve Bahreyn, bu yılın Ağustos ayında İsrail ile normalleşme anlaşmaları imzalayarak 1979’da Mısır ve 1994’te Ürdün’den sonra İsrail ile diplomatik ilişkiler kuran üçüncü ve dördüncü Arap ülkeleri oldu. Anlaşmaların Filistin davasına ihaneti Arap yönetimleri tarafından değilse de Arap halkların ezici çoğunluğunda öfke meydana getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.