islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

ARDA GÜLER’E FARKLI BİR YORUM

ARDA GÜLER’E FARKLI BİR YORUM
13 Temmuz 2023 12:00
A+
A-

Arda Güler aşağı, Arda Güler yukarı…

Fenerbahçe‘den 20+10 milyon Euro karşılığında Real Madrid‘e transfer olan Arda Güler haberleri gündemi işgal etmeye devam ediyor.

Arda Güler’in antrenmanlarda bile göz kamaştırdığı, Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi‘nin ardından adını altın harflerle tarihe yazdırdığı haberlerini okuyoruz da okuyoruz.

Hatta Arda Güler’in babaannesi bile yer aldı haberlerde. Köye gittiğinde Arda, babaannesini kaleye geçirip şut çekiyormuş…

Sonuç…

HABER YORUM

Her olayda olduğu gibi Arda Güler’in Real Madrid‘e transferine sığ bir düşünce ile bakanlar ya da buna futbol körlüğü içinde bakanlarda diyebiliriz, bayram ediyorlar.

Olaya futbol körlüğü içinde bakanlar, “Bir Türk’ün Real Madrid takımına transfer olmasını büyük bir başarı olarak görüyor, bu genç kardeşimizin ülkemizi başarıyla temsil edeceğini” falan söylüyorlar.

Dünyalık gözle baktığınızda bile bu kısmen doğru sayılabilecek bir yargı. Zira herhangi bir takımın taraftarı, o takımda oynayan oyuncuları, şampiyon olmada ya da kupa almada bir piyon olarak görür. Takımının şampiyon olmasından kendisine hiçbir fayda yoktur ama futbol denen cezbedici oyunun büyüsüne kapılarak yine de takımlar tutulur ve desteklenir.

Mesela Futbolcular milyon Dolar alıp rahat bir hayat sürerken, onları destekleyen insanlar dar gelirli de olsa, takımını ya da sevdiği(!) oyuncuyu desteklemeye devam ederler. Yaz kış demeden koşarlar oradan oraya…

Futbol büyüsü içinde devam eden bu destek bazen de tersine dönüverir. Dün taç giydirilerek el üstünde taşınan oyuncular, takım biraz kötüye gitmeye başladığı zaman yuhalanırlar, taşlanırlar ve hatta “hain” bile ilan edilebilirler.

Şimdi gelelim madalyonun öbür yüzüne…

Arda Güler kardeşimizin, ülkemizi dışarıda iyi temsil edeceği görüşüne gelince… Ne olacak sizce?

Arda Güler kardeşimiz Real Madrid’de başarılı olunca(ki futbol bağlamında ben de başarılı olacağı kanaatindeyim) Batı’nın İslam’a ve Müslümanlara olan bakış açısı mı değişecek?

Bir kısım Real Madrid taraftarı, “aaa biz Müslümanları ve Türkleri böyle bilmiyorduk. Arda Güler çok başarılı bir Futbolcu. Bizde Müslüman olalım mı?” diyecekler.

Arda Güler kardeşimiz Real Madrid’de başarılı olunca, dünya üzerinde gıdaya ve sağlıklı suya erişemeyen 2 milyar insan sağlıklı suya mı kavuşacak?

Ya da Arda Güler kardeşimizin Real Madrid’de oynaması, dünya üzerinde devam eden savaşları mı bitirecek? Ülkemizde yaşanan enflasyon mu düşecek?

Allah aşkına biz neden bu kadar çok seviniyoruz ki Arda Güler’in Real Madrid’e transfer olmasına?

ARDA GÜLER KARDEŞİMİZE TAVSİYEMİZ

Kıymetli kardeşim!

Sen insanlık adına bir buluş yapmadın! İlmi ya da bilimsel bir gelişmeye de imza atmadın. Sadece yüce Rabbimizin sana verdiği kabiliyeti kullanıyorsun.

Eyvallah!

Yüce Rabbimizin “Yeryüzünde böbürlenerek ve gururlanarak yürüme” (İsra 37) emrine uygun olarak yaşamaya çalış. Kazandığın ve kazanacağın çok paranın seni şımartmasına ve Allah’ın haramlarına yöneltmesine izin verme.

Kesinlikle ve kesinlikle, dünyanın neresinde olursa olsun rengine, diline ve dinine bakmaksızın mazlum, aç ve açıkta olan insanlara yardım et ve bunu mutat hale getir.

Özellikle ülkemizde, gerçek manada ihtiyacı olan ve okumak isteyen öğrencilerimize de burs ver…

Ama en önemlisi, Müslüman kimliğinle var olmaya çalış…

Bunları yapman demek, ahiretini kazanman demektir!

Şeytanın bacağını kırıp bütün bunları yapman kaydıyla, sana başarılar diliyorum kardeşim!

Selametle…

                                                                     Şaban Doğan

MİRATHABER.COM

 

Real Madrid          Arda Güler    Ronaldo    Messi

 

 

 

 

 

Yorumlar
  1. Mehmet Şahin dedi ki:

    Hocam Arda’nın ve yetenekli oyuncuların dünyada başarılı olmasını ve İslam’ın bayraktarlını yapmalarını arzu ederiz. Haberiniz deki yorumlarınız bizimde temennimiz.. Selam ve dua ile.. Allah’a emanet ol abi..