islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5446
EURO
34,8663
ALTIN
2.430,28
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Devletimiz Neden Sinovac için Değil de BioNTech İçin İmza Alıyor?

Devletimiz Neden Sinovac için Değil de BioNTech İçin İmza Alıyor?

MiratHaber

İnşaat mühendisi olan kayınbiraderim eşi ile birlikte aşı olmaya gittiklerinde BioNTech aşısı için imza alınmak istenince şüpheye düşerek Sinovac’ı tercih etmişti. Meğer bilim adamları da Sinovac’ı tercih etmekte. Ama fonlanıldıkları  için mi, etki altında kaldıkları  bilinmez dillerde hep BioNTech var.

Milliyyetten Tunca Bengin’in  23 Eylül 2021 tarihli ve ‘Hiçbir aşı bir yıl korumuyor’ başlıklı ilginç bulduğumuz yazısından bazı nakiller yapmayı faydalı gördük. Sunuyoruz:

“….Sinovac aşısının Türkiye’ye getirilmesi süreciyle ilgili olarak Çinli firmanın Türkiye’deki yasal temsilcisi Keymen İlaç AŞ’nin sahibi Cantürk Alagöz bir süredir gündemdeydi. Yani koranavirüs vakaları gibi aşıda avanta, lavanta, torpil iddiaları da pik yapmış durumdaydı. Dolayısıyla, önceki akşam Alagöz’ün gazetecilerle bir araya geldiği yemekte bu konuları konuşma fırsatı bulduk. Bu anlamda da buluşma yemekten daha çok basın toplantısı havasında geçti zaten. Alagöz de ısrarla dünya aşı peşinde koşarken Türkiye’ye ucuz aşı getirdiğini ama teşekkür beklerken haksız suçlama ve eleştirilere muhatap olduğunu yineledi.

Şimdilerde BioNTech aşısının özellikle koruyuculuk anlamında daha ön planda olması nedeniyle bazı bilim insanlarına hafiften sitemkâr havası da vardı. Bunları da öncelikle şu sözlerle dile getirdi:

“Eksik bilgiler veriliyor. Şimdi birinin bir yıl koruduğu da yok, diğerinin üç ay koruduğu da doğru değil. Üç aşağı beş yukarı biri 5-6 aydır, diğeri 8 aydır. Ya da biri 4 aydır, diğeri 6 aydır. Budur yani. Yoksa bir yıl falan olsaydı eğer İsrail şu anda aşı yapmazdı zaten. İsrail hangi ayda başladı aşıya? Ocakta ve 9’uncu ayda İsrail’de vaka sayıları arttı. Onun için, bir yıl koruyor kimse diyemez. Zaten bir yıllık veri de yok henüz. Bence şuna bakılmalı. Sağlıklı bir insana aşı yapıyorsanız öncelik güvenli olması. Koruyuculuk daha sonradır aşıda. Bu anlamda da inaktif aşılar en güvenlisi. Normal şartlarda bir adamın burnu kanasa aşı çalışması durdurulur ama dünyada şua anda pandemiden dolayı durdurulmuyor. Artısına eksisine bakılıyor. Bundan üç ay önce bazı bilim insanları aşıdan sonra antikor testi falan yaptırmayın diyorlardı, şimdi aynı kişiler BioNTech daha çok antikor üretiyor diye açıklama yapıyor.

 Bazı şeyleri görmüyoruz. Bizim bazı bilim insanları maalesef yanlılar.”

Nasıl yani?

“Mesela Pfizer’in klinik çalışmalarını yapan hocalar… Adamların gözleri yemedi, gelip benden Sinovac aşısı alıp yaptırdılar. Şimdi arayıp sorsan, ‘Aman BioNTech ol’ derler tamam da, o zaman sen niye olmadın? Buna cevap verseler ya. Dolayısıyla, ‘Sinovac korumuyor, iyi ki BioNTtech var’ denildiğinde bir başka şeyi ifade ediyor. Benim gözümde duygusal hitap ediyor.”

Avrupa da BioNTech diyor?

“İnaktif aşı sadece Çinlilerde var. Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson farklı aşılar. Yani Avrupa istese de şu anda inaktif aşı alacak durumda değil. Ama ondan önce şu da var; biyolojik ürünler pazarı öyle tehlikeli bir pazar ki, öyle siyasi bir pazar ki bu Avrupa asla ve kata Çin menşeli biyolojik ürünlere izin vermez. Çünkü burada bir savaş var. Virüs bunu da çok net ortaya koydu. Zaten şimdi Çin de Sinovac olmayanları sokmayacağım dedi.”

ETİKETLER: SİNOVAC
Yorumlar
  1. Hamza Polat dedi ki:

    Küresel cilerin insan fıtratına açtıkları Savaş ta bizim brutuslarimizinda, mankurt olmak isteyen müminler inde! N çok olduğunu gördük… ahirete , Rabbimiz in kâfirlerin oyunlarına karşı uyarı ayetleri ne olan imanımızın zayıflığını da gördük….