Aşı karşıtı insan hakları savunucu kadının tuhaf ölümü esrarını koruyor

Mirat Haber Ajansı

Learn the Risk adlı aşı karşıtı projeyi kuran bir aşı karşıtı aktivist Brandy Vaughan, geçen yılın sonunda dokuz yaşındaki oğlu tarafından ölü bulunmuş, bu pek çok kişi tarafından şüpheli bir ölüm olarak nitelendirilmişti. Vaughan 7 Aralık’ta Santa Barbara’da vefat etmesinin ardından, aşı karşıtı topluluğunun üyeleri, Vaughan’ın ölüm nedeni hakkında spekülasyon yapmaya başlamış, Vaughan’ın “Big Pharma” adı verilen dünya ilaç ve aşı devleri tarafındanm tarafından öldürüldüğü ifade etmişlerdi.

“Ölürsem bilin ki bir tertip”

Vaughan’ın 2019’da kaleme aldığı ve genç yaşta ölürse mutlaka bir tertip olduğu konusunda Facebook gönderisine işaret edildi. Vaughan’ın ölümüyle ilgili hala cevaplanmamış sorular var, ancak polis, cinayet delili bulamadı. Vaughan üzerinde bir otopsi incelemesi yaptılar ve ölümünün doğal nedenlerden kaynaklandığına inandıklarını açıkladılar. Geçen ay içinde genç yaşta hiçbir hastalığı olmayan aktivistin durup dururken ölümü konusunda bir ilerleme kaydedilmedi.

Doktorun güvence vermesinin değer yok

Vaughan, California’daki Learn the Risk kuruluşunu kuran aşı karşıtı bir aktivistti. Facebook sayfasında kendisini, insanları ilaçların ve aşıların gerçek riskleri konusunda eğiten, her seferinde bir kişi daha elde ederek sağlıklı bir dünya oluşturma misyonuyla görev yapan eski bir eczacılık uzmanı olarak tanımlamaktaydı. Riskleri Öğrenin sayfasındaki biyografisine göre, ilaç endüstrisinde çalışırken felç ve kalp krizi riskini ikiye katladığı tespit edilen bir ağrı kesici olan Vioxx’u sattı. Ağrı kesici daha sonra piyasadan çekildi. Bu deneyimden yola çıkarak, bir şeyin piyasada olması veya doktorunuz tarafından tavsiye edilmesinin güvenli olduğu anlamına gelmediğini fark etti. Brandy, sağlık sektörü tarafından bize söylenenlerin çoğunun gerçek olmadığını iddia etti.

Aşılandıkça sağlıksızlaşıyoruz

Sekiz yılını Avrupa’da yaşayarak geçirdi ve burada sağlık hizmetlerinin ABD’den çok farklı yapıldığını gördü. Amerika’ya aşısız olan oğluyla döndükten sonra, bir çocuk doktorunun ofisinde zorbalığa uğradığını iddia etti. Brandy, her ebeveyne bu aşıların içeriğinin ne olduğunu sorması gerektiğini ve diğer ülkelerdeki çocukların nasıl daha sağlıklı olduklarını, ancak çok daha az aşı aldıklarını açıkladı.

Sindirme taktikleri ve tehditler

Vaughan, 2015 yılında, aşı protestolarına neredeyse her katıldığında kendisine karşı kullanıldığını iddia ettiği sindirme taktiklerini anlatan bir video paylaştı. Ölümünden sonra bir cenaze töreni dahil olmak üzere “Brandy’in isteklerine” ve LearnTheRisk platformunu finanse etmeye yardımcı olmak için bir GoFundMe para toplama sayfası açıldı. Bağışlar nakit olarak hızla sayfaya yapıldı ve insanlar büyük ilaç firmalarına karşı zorlu mücadele verdiği için ona teşekkür ettiler. Trilyonlarca dolarlık farmakolojik imalat sektörünün küresel gücü sayesinde profesyonel bir katil timi tutması çok kolay olduğu gibi insanların kim vurduya gitmesi de sık rastlanan bir durum. Dev küresel güçlerle mücadele etmenin tek yolu konulara tek merkezli değil dağıtık olarak yaklaşmak, gerçekleri konuşanların ve doğru soruları soranların sayısının artmasını sağlamak.

Recent Posts

  • Gündem

Avrupa’da Son Üç Yılda 51 Bin Göçmen Çocuk Kayboldu

Avrupa'da Son Üç Yılda 51 Bin Göçmen Çocuk Kayboldu... Kayıp Göçmen Çocuklar: Avrupa'da Artan Bir…

27 dakika ago
  • Gündem

ABD Üniversitelerinde Filistin’e Destek Eylemleri Yayılıyor

ABD Üniversitelerinde Filistin'e Destek Eylemleri Yayılıyor California Üniversitesi öğrencilerinin Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarını protesto etmek…

1 saat ago
  • Gündem

SADULLAH AYDIN: ÖLÜMÜ UNUTAN GENÇLİK DİNİ DEĞERLERDEN UZAKLAŞTI

Yazar Sadullah Aydın’ın Rağbet Yayınları arasında çıkan son romanı “Prens ve Ölüm” kitabı hakkında konuştuk.…

2 saat ago
  • Makale

KUR-AN’I KERİM’DE TERÖR’ÜN TANIMI

Sosyologlar, düşünürler, devletler ve devletin istihbarat birimleri terör kelimesinin bir çok tanımı yapmıştır. Ancak Kuranda…

3 saat ago
  • Makale

Siyasal Travmalar ve Sorgulama

Çözüm arayışları için, toplumların çöküşünde birçok şeyin eş zamanlı sorgulanması gerekirken, biz önceliğin eğitim olduğunu…

3 saat ago