islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5176
EURO
34,7276
ALTIN
2.489,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Aşı karşıtı insan hakları savunucu kadının tuhaf ölümü esrarını koruyor

Aşı karşıtı insan hakları savunucu kadının tuhaf ölümü esrarını koruyor
Mirat Haber Ajansı

Learn the Risk adlı aşı karşıtı projeyi kuran bir aşı karşıtı aktivist Brandy Vaughan, geçen yılın sonunda dokuz yaşındaki oğlu tarafından ölü bulunmuş, bu pek çok kişi tarafından şüpheli bir ölüm olarak nitelendirilmişti. Vaughan 7 Aralık’ta Santa Barbara’da vefat etmesinin ardından, aşı karşıtı topluluğunun üyeleri, Vaughan’ın ölüm nedeni hakkında spekülasyon yapmaya başlamış, Vaughan’ın “Big Pharma” adı verilen dünya ilaç ve aşı devleri tarafındanm tarafından öldürüldüğü ifade etmişlerdi.

“Ölürsem bilin ki bir tertip”

Vaughan’ın 2019’da kaleme aldığı ve genç yaşta ölürse mutlaka bir tertip olduğu konusunda Facebook gönderisine işaret edildi. Vaughan’ın ölümüyle ilgili hala cevaplanmamış sorular var, ancak polis, cinayet delili bulamadı. Vaughan üzerinde bir otopsi incelemesi yaptılar ve ölümünün doğal nedenlerden kaynaklandığına inandıklarını açıkladılar. Geçen ay içinde genç yaşta hiçbir hastalığı olmayan aktivistin durup dururken ölümü konusunda bir ilerleme kaydedilmedi.

Doktorun güvence vermesinin değer yok

Vaughan, California’daki Learn the Risk kuruluşunu kuran aşı karşıtı bir aktivistti. Facebook sayfasında kendisini, insanları ilaçların ve aşıların gerçek riskleri konusunda eğiten, her seferinde bir kişi daha elde ederek sağlıklı bir dünya oluşturma misyonuyla görev yapan eski bir eczacılık uzmanı olarak tanımlamaktaydı. Riskleri Öğrenin sayfasındaki biyografisine göre, ilaç endüstrisinde çalışırken felç ve kalp krizi riskini ikiye katladığı tespit edilen bir ağrı kesici olan Vioxx’u sattı. Ağrı kesici daha sonra piyasadan çekildi. Bu deneyimden yola çıkarak, bir şeyin piyasada olması veya doktorunuz tarafından tavsiye edilmesinin güvenli olduğu anlamına gelmediğini fark etti. Brandy, sağlık sektörü tarafından bize söylenenlerin çoğunun gerçek olmadığını iddia etti.

Aşılandıkça sağlıksızlaşıyoruz

Sekiz yılını Avrupa’da yaşayarak geçirdi ve burada sağlık hizmetlerinin ABD’den çok farklı yapıldığını gördü. Amerika’ya aşısız olan oğluyla döndükten sonra, bir çocuk doktorunun ofisinde zorbalığa uğradığını iddia etti. Brandy, her ebeveyne bu aşıların içeriğinin ne olduğunu sorması gerektiğini ve diğer ülkelerdeki çocukların nasıl daha sağlıklı olduklarını, ancak çok daha az aşı aldıklarını açıkladı.

Sindirme taktikleri ve tehditler

Vaughan, 2015 yılında, aşı protestolarına neredeyse her katıldığında kendisine karşı kullanıldığını iddia ettiği sindirme taktiklerini anlatan bir video paylaştı. Ölümünden sonra bir cenaze töreni dahil olmak üzere “Brandy’in isteklerine” ve LearnTheRisk platformunu finanse etmeye yardımcı olmak için bir GoFundMe para toplama sayfası açıldı. Bağışlar nakit olarak hızla sayfaya yapıldı ve insanlar büyük ilaç firmalarına karşı zorlu mücadele verdiği için ona teşekkür ettiler. Trilyonlarca dolarlık farmakolojik imalat sektörünün küresel gücü sayesinde profesyonel bir katil timi tutması çok kolay olduğu gibi insanların kim vurduya gitmesi de sık rastlanan bir durum. Dev küresel güçlerle mücadele etmenin tek yolu konulara tek merkezli değil dağıtık olarak yaklaşmak, gerçekleri konuşanların ve doğru soruları soranların sayısının artmasını sağlamak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.