islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4881
EURO
34,5982
ALTIN
2.474,52
BIST
9.533,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Aşının Faydaları Öve Öve Bitirilemiyor

Aşının Faydaları Öve Öve Bitirilemiyor
27 Aralık 2021 09:13
A+
A-

On binlerce kişi incelendi… İşte koronavirüs aşısının faydasının en net kanıtı

Dünya iki yıldır tabiri caizse Koronavirüs ile yatıp Koronavirüs ile kalkıyor.

5 milyondan fazla cana mal olan virüs ‘eski normal’lerimizi de geride bırakmamıza neden olurken bilim insanları mesailerinin çoğunu bu virüsü yenmeye ayırmış durumda.

Bu çabaların meyvelerini almaya devam ediyoruz. Zira virüse kaşı elimizdeki en kuvvetli silah olan aşıları bu çalışmalara borçluyuz.

Ancak aşı karşıtlığı dünya genelinde büyük bir problem olmaya devam ediyor. İngiltere’den gelen son veriler ise aşının faydasını bir kez daha gözler önüne serdi.
Yoğun Bakım Ulusal Denetim ve Araştırma Merkezi (INCARC), bu yılın altı ayında nüfusta her 100 bin kişide kaç kişinin Kovid-19 nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldığına baktı ve verileri hastaların aşı durumlarına göre kategorize etti.

İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre, 60’larında virüse karşı iki doz alan aşı olan kişiler için sonuç 0.64 olarak belirlendi.

Aynı yaş grubunda aşılanmamış olanlar için bu oran 37.3 olarak belirlendi. Başka bir deyişle aşı olmayanların yoğun bakıma kaldırılma olasılığının 60 kat daha fazla olduğu sonucu ortaya çıktı.

40 yaşlarındaki aşısızların yoğun bakıma yatırılma olasılığı ise aynı yaş grubunda çift doz aşı olanlara kıyasla 13 kat fazla çıktı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde ilk defa günlük 100 bin vaka barajını aşan İngiltere salgın ile mücadele için kapı kapı dolaşan aşı ekipleri oluşturdu.

Suffolk, Ipswich’te yürütülen bu proje ile aşı olmayanların hedef alındığı belirtilirken projenin önümüzdeki günlerde ülke geneline yayılabileceği belirtiliyor.

Koronavirüsten en çok etkilenen 4. ülke konumunda bulunan İngiltere’de virüs 12 milyona yakın kişiye bulaştı ve 150 bine yakın insanın hayatına mal oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.