islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5251
EURO
34,9037
ALTIN
2.438,04
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C

MÜSLÜMAN ÖĞRENCİYE TERÖRİST BENZETMESİ

MÜSLÜMAN ÖĞRENCİYE TERÖRİST BENZETMESİ
29 Kasım 2022 09:43
A+
A-

Gün geçmiyor ki, dünyanın herhangi bir bölgesinden ya da ülkesinden İslam düşmanlığı haberi gelmesin…

Özellikle İkiz kulelerin yıkılmasından sonra hortlatılan ve beslenen İslam düşmanlığı haberi bu sefer Hindistan’dan geldi. Karnataka eyaletine bağlı Udupi kentindeki Manipal Teknoloji Enstitüsü‘nde, bir akademisyen, Ajmal Kasab isimli Müslüman öğrencisinin adını 2012’de idam edilen bir teröriste benzetmesiyle başlayan tartışmanın videosunun sosyal medyada da yayınlanması, Profesörün açığa alınmasına neden oldu.

Yayınlanan videoda öğrencinin profesöre “2008’deki Mumbai saldırıları komik değildi. Bu ülkede Müslüman olmak ve her gün bununla karşılaşmak da komik değil. Dinimle alakalı böyle aşağılayıcı şaka yapamazsınız. Hiç komik değil, hiç.” Diyerek tepki gösterdiği görülüyor.

Müslüman öğrencinin bu tepkisini beklemeyen Profesörün “Sen benim oğlum gibisin” demesi üzerine ise öğrenci, “Oğluna böyle mi konuşacaksın? Ona da bir teröristin adıyla mı sesleneceksin?” diye cevap verdi.

Bundan sonra Profesörün özür dilemesine rağmen Ajmal Kasab isimli Müslüman öğrenci, tepkisini şu sözler ile devam ettirdi:

Bu kadar kişinin önünde bana neden böyle davranıyorsunuz o zaman? Siz profesyonelsiniz, siz öğretmensiniz. Özür dilemeniz nasıl düşündüğünüz ya da kendinizi nasıl ifade ettiğinizi değiştirmez.”

Olayın ardında bu Profesör açığa alındı…

 

ETİKETLER: Hindistan    Karnataka     Müslüman    Mumbai

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.