islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3596
EURO
34,6202
ALTIN
2.382,24
BIST
10.181,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

Astrofizikçi Umut Yıldız Kimdir?

Astrofizikçi Umut Yıldız Kimdir?
23 Ocak 2024 14:35
A+
A-

DR. Umut Yıldız Kimdir?

Dr. Umut Yıldız, 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Ailesi Ordulu olup babası polis memuru olan bir astrofizikçidir. Çocukluğu Karabük, Zonguldak ve Çanakkale gibi farklı şehirlerde geçti. Umut Yıldız, küçük yaşlardan itibaren uzaya ve yıldızlara büyük bir merak duymuştur.

Eğitim Yılları ve Akademik Başlangıç

Eğitim hayatına Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nde başlayan Yıldız, 2000-2004 yılları arasında bu bölümde eğitim almış ve mezun olmuştur.

Ankara Üniversitesi’nde başlayan astronomi tutkusu, Hollanda’da yüksek lisans ile devam etti.

Üniversite yıllarında astronomiye olan ilgisini daha da artıran Yıldız, mezuniyetinin ardından Hollanda’da Groningen Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. Astrofizik alanında çalışmalar yapmış ve ardından Leiden Üniversitesi’nde doktora programına başlamıştır.

Doktora Çalışmaları ve Araştırmaları

Astrofizik alanında çalışmalar yapmış ve ardından Leiden Üniversitesi’nde doktora programına başlamıştır. Doktorasını astrokimya ve molekül astrofiziği üzerine yapan Yıldız, 2011 yılında doktor unvanını almıştır.

NASA’daki Kariyeri ve Bilim İletişimciliği

Doktora sonrasında Leiden Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Yıldız, 2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek NASA’nın Jet Propulsion Laboratory (JPL) kurumunda göreve başlamıştır. Burada derin uzay iletişimi ve astrofizik alanlarında araştırma mühendisi olarak görev alan Yıldız, bu görevini sürdürmektedir. Aynı zamanda bir bilim iletişimcisi ve popüler bilim yazarı olan Dr. Umut Yıldız, bilimin topluma yayılmasına önem vererek çeşitli platformlarda uzay ve astronomi ile ilgili programlar yapmakta, makaleler yazmakta ve konferanslar vermektedir.

MİRATHABER – YOUTUBE 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.