islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

AV. FEYZULLAH ÇİFTÇİ: “BU SEÇİMİ, DİĞER SEÇİMLER GİBİ BİR İYİLİK YARIŞI OLARAK GÖRÜYORUZ”

AV. FEYZULLAH ÇİFTÇİ: “BU SEÇİMİ, DİĞER SEÇİMLER GİBİ BİR İYİLİK YARIŞI OLARAK GÖRÜYORUZ”
29 Şubat 2024 09:00
A+
A-

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçim süreci devam ediyor. Bütün siyasi partilerin adayları sahada yoğun bir çaba harcıyor. 31 Mart seçimlerinde Üsküdar’da sözü olan bir parti, Hür Dava Partisi. Bu minvalde HÜDA PAR Üsküdar Belediye Başkan Adayı Av. Feyzullah Çiftçi ile projelerini ve siyasi yol haritasını konuştuk. Çiftçi, “Seçimler bizi ayrıştırmasın aksine birbirimizi anlama sürecine katkıda bulunsun istiyoruz” dedi.

Öncelikle Üsküdar HÜDA PAR Belediye Başkan Adaylığınız hayırlı uğurlu olsun. 

Teşekkür ederim, sağ olun.

Av. Feyzullah Çiftçi kimdir, bize kendinizden bahseder misiniz?

Tabii ki. Öncelikle ben bir Üsküdarlıyım. 2017 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde üniversite öğrenimime başladım, 2018 yılından bu yana da Üsküdar’dayım. Lisans öğrenimim sırasında İngiltere’de dil eğitimi aldım. Lisans öğrenimimden sonra yine Marmara Üniversitesi’nde Kamu Hukuku alanında yüksek lisans yapmaya başladım. Bir yandan da avukatlık stajımı tamamladım. Şu anda serbest avukatlık yapıyorum.

Siyasi hayatıma gelince, toplumumuzun problemlerinin çözümünde rol alma arzusu ve çabam sürekli vardı. Bunun için farklı sivil toplum kuruluşlarında da aktif görev aldım. Doğal olarak siyasetle de ilgiliyim, bundan önce aktif olarak bir politik oluşum içerisinde bulunmamış olsam da politikayı düzenli takip ederdim.

HÜDA PAR İŞİNİ CİDDİYETLE YAPAN BİR PARTİ

Peki neden HÜDA PAR bünyesinde siyaset yapmayı tercih ettiniz, HÜDA PAR’ı diğer partilerden farklı kılan nedir?

HÜDA PAR; Türkiye’nin tarihi, sosyolojik, ekonomik her türlü probleminin çözümü için ciddiyetle çalışan ve aynı ciddiyetle politika üreten bir parti. Bunu yaparken de erdemli bir siyasi duruş ortaya koyuyor. Siz de takdir edersiniz ki bu tavır, Türkiye’de örneği olmayan bir tavır. Onun için buradayım.

HUZURLU GÜVENLİ ŞEHİRLER

Üsküdar’la ilgili konuşmadan önce HÜDA PAR’ın belediyecilik yol haritasından da bize söz eder misiniz?

HÜDA PAR belediyeciliği, çok öz olarak huzurlu ve güvenli insani şehirler oluşturmayı vaat ediyor.

HİZMET GELİŞTİREN BELEDİYECİLİK  

Evet, Kur’an da güvenli şehirlere işaret ediyor. Huzurlu ve güvenli şehir nedir, nasıl olur?

Huzurlu ve güvenli şehir, zulmün olmadığı şehirdir. Burada zulümden kastım Allah’a, insana, doğaya, hayvana ve dahi herhangi bir şeye hakkını vermemektir. Biz bütün bunların hakkını gözeten ve bu doğrultuda hizmet geliştiren bir belediyecilik politikası kurmayı hedefliyoruz. Bu da planlı bir şehircilikten, adil ve katılımcı bir yönetimden, sosyal hizmetten, israftan uzak harcamadan ve her türlü kötülükten arındırılmış sokaklardan geçer.

GÜVENLİ SOKAKLAR

O zaman Üsküdar’a gelelim. HÜDA PAR’ın Üsküdar yol haritası nedir, Üsküdar’da ne gibi eksiklikler görüyorsunuz, Üsküdar için ne vaat ediyorsunuz?

Üsküdar’ımız her şeyden önce tarihi bir ilçe. Bu sebeple Üsküdar’a dair atılacak bütün adımların bu tarihi mirasın bilincinde atılması gerekiyor. Elbette bu tarihi miras sadece maddi boyutla da ilgili değil. Bir de bu işin manevi boyutu var. Üsküdar’ımızın manevi tarafının da ihmal edilmemesi gerekiyor. Maalesef ki Üsküdar’da manen bir gerileme yaşıyoruz. Üsküdar’ımız maneviyatına yakışmayacak bir eğlence ve tüketim mekanına dönüşmekte. Bizim belediyecilik anlayışımız hem maddi hem de manevi anlamda bir hizmet sunmayı vaat ediyor.

Bununla birlikte Üsküdar’ın ciddi anlamda bir kentsel dönüşüm problemi var. Şehrin geleceğini etkileyen imar planlarında ve plan değişikliklerinde meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin ve yöre halkının taleplerini dikkate alarak bir kentsel dönüşüm gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Şehrin mimari dokusuna zarar veren yapılaşmaya izin vermeyeceğiz, mahalle kültürünü yeniden yaşatmayı esas alan imar planları üzerinde çalışacağız. Bütün bunlarla birlikte yeterli sosyal donatı alanlarına sahip ve otopark sorununu çözecek şekilde bu projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

Bir diğer problem adil belediyecilik ile ilgili. Belediyemizin kaynakları ve imkanları tüm halkımızındır. Hiçbir ayrım olmaksızın bütün vatandaşlarımız belediyelerimizdeki bütün hizmetlerden yararlanabilmelidir. Hiç kimse kendisini öteki olarak görmemelidir. Buna özellikle çok önem veriyoruz. İstihdamda adaletli davranmayı ve liyakati esas almayı vaat ediyoruz.

Sosyal belediyecilik kapsamında da projelerimiz var. Hiçbir geliri olmayan veya bakacak kimsesi olmayan vatandaşlarımız için lokanta standartlarına sahip, oturup sıcak yemek yiyebilecekleri aş evleri kuracağız.

Evlilik kurumu önündeki engelleri kaldırmak da en önemli hedeflerimiz arasında. Özellikle ekonomik sebeplerle evlenemeyen, evliliği geciktiren gençleri destekleyeceğiz. Belediye bünyesinde oluşturulacak “Evlilik Fonu” ile beyaz eşya ve çeyiz yardımı yapacağız. Ekonomik nedenlerle öğrenimine devam etmekte zorlanan evli öğrenciler için ise “Eğitim ve Kira Yardımı” sağlayacağız.

Yerli esnafı Zincir Marketlere ve AVM’lere karşı koruyacak tedbirlerin alınması hususu ise herkesin görmezden geldiği ama artık kesinlikle önlem alınması gereken bir noktaya gelmiş durumda. Yerli üretim yapan firmaların halka tanıtılmasına yardımcı olacağız. Halkımızı yerli üretim yapan esnaftan alışveriş yapmaya özendireceğiz. Belediyemizin ihtiyacı için tüketilen gıda ürünlerini yerli esnaf ve üreticilerden satın alacağız.

Sahipsiz başıboş köpek sorunu ise artık bütün bir memleketi bezdirmiş durumda. “Güvenli Sokaklar” sloganıyla sokakları ve parkları başta çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımız için güvenli hale getireceğiz.  Bunu çözecek iradeyi ortaya koyacağız.

KÜTÜPHANE SAYILARINI ARTIRACAĞIZ

Öğrenciler, gençler, kadınlar, çocuklar, işsizler, engelliler için ne gibi projeleriniz var?

Üniversite öğrencileri başta olmak üzere, tüm öğrencilerin barınma ve beslenme sorunlarına çözüm oluşturmak amacıyla, ihtiyaç olan yerlerde öğrenci yurtları ve yemekhaneler kuracağız. İhtiyaç sahibi gençlere Eğitim Destek Bursu sağlayacağız. Kütüphane sayılarını artıracağız.

Emekli ve engelli ihtiyaç sahiplerine maddi yardımlar yapacağız. Dezavantajlı kesimler ve engelliler için şehir içi trafiğinde düzenlemeler yapacağız. Kaldırım, yaya geçidi, üst geçitleri engelli ve yaşlıların kullanımına uygun olacak şekilde yeniden düzenleyecek, üst geçitlere asansörler yapacağız. Engellilerin kullanımına uygun toplu taşıma araçlarını yaygınlaştıracağız. Engelli vatandaşlarımızın rahatça binebileceği şekilde tasarlanmış “Engelsiz Taksi”leri hizmete sokacağız.

Yalnız seyahat eden ve karma taşımalı toplu taşıma araçlarına binmek istemeyen kadınlar için, kadınlara mahsus toplu taşıma aracı hizmeti sağlayacağız. Özellikle kadın girişimciler olmak üzere küçük esnafları zincir marketlere karşı koruyacak tedbirler alacağız.

Vasıfsız işçi alımında ise muhtaçlık durumunu göz önünde bulunduracağız.

MİLLETİN MALINA KARŞI EMANET BİLİNCİ

Üsküdar’da sahada aktif olarak seçim çalışması yapıyorsunuz. Üsküdarlıların talepleri neler, sahanın dili size ne söylüyor, Üsküdarlıların HÜDA PAR’dan beklentisi nedir?

Üzülerek söylüyorum ki Üsküdarlılardan en fazla aldığımız şikâyet kayırmacılık ve rant ile ilgili. Belli kesimlerin diğer kesimlere göre daha imtiyazlı olduğuna dair şüphelerimiz var. Bu noktada Üsküdarlıların belediyeye güveni ciddi olarak sarsılmış. Üsküdarlılar bizden istihdamda ehliyet ve liyakatin olduğu, hizmetin adil bir şekilde paylaşıldığı ve milletin malına karşı emanet bilinci ile hareket edildiği bir belediyecilik bekliyor.

MEMLEKETİMİZE DAİR SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR

Bize biraz kadronuzdan da söz eder misiniz, Üsküdar için nasıl bir kadro oluşturdunuz?

Kadromuz ağırlıklı olarak benim gibi gençlerden oluşuyor. Ama bu memlekete dair dert sahibi gençlerden bahsediyorum. Üniversite yıllarından tanıştığım farklı sosyal çevrelerden ve meslek gruplarından tanıştığım arkadaşlarımla beraber yürüyoruz bu yolu. Ekibimizde kendi alanlarında kendileri geliştirmiş akademisyen, mimar, mühendis, deprem uzmanı, yazılımcı, tarihçi, iktisatçı, öğretmen ve avukatlar var. Üsküdar’a, memleketimize dair söyleyecek sözümüz var, projelerimiz var. Üsküdar halkının gençlere kulak vermesini, bizi takip etmesini istiyoruz.

SEÇİMİ ÜSKÜDAR KAZANSIN İSTİYORUZ

Son olarak seçimle ilgili neler söylemek istersiniz?

Biz bu seçimi, diğer seçimler gibi bir iyilik yarışı olarak görüyoruz. Neticede adaylar, memleketimizi daha da güzelleştirmek için yarışıyor. Üsküdar Belediye Başkan Adaylarımız da Üsküdar’ın problemleri ile ilgileneceğini, Üsküdar için çalışacağını vaat ediyor. Biz de seçimi Üsküdar’ın kazanmasını istiyoruz. Seçimler bizi ayrıştırmasın aksine birbirimizi anlama sürecine katkıda bulunsun istiyoruz. Saha çalışmalarımızda, her dokunduğumuz insanda bu bilinci yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu bilincin yaygınlaşması hepimizin faydasına olacaktır. Son olarak başta Üsküdar’ımız olmak üzere bütün şehirlerimizde seçim sonuçlarının hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Feyzullah Çiftçi Bey, bize yoğun seçim atmosferinde zaman aydırdığınız için size çok teşekkür ediyorum.

Ben de size teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Röportaj: Ziya Gündüz

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.