islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

HAMZA DAĞ! İL MÜFTÜLÜĞÜNE TALİP OLMA AMA İÇKİ KARŞITI OL

HAMZA DAĞ! İL MÜFTÜLÜĞÜNE TALİP OLMA AMA İÇKİ KARŞITI OL
28 Şubat 2024 15:51
A+
A-

AK PARTİ İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, katıldığı bir toplantıda seçilmesi halinde İzmir’de yaşam tarzına müdahale olup olmayacağı yönündeki soru üzerine “Ben büyükşehir belediye başkanlığına talibim, il müftülüğüne talip değilim” diye yanıt verdi.

Hamza Dağ, toplantıda bir gazetecinin “Ensar Vakfı, TURGEV gibi kurumlar İzmir’de daha yoğun olacak mı? Belediyenin sosyal tesislerinde içkiyi (alkolü) yasaklamayı düşünüyor musunuz? Yaşam tarzına müdahale olacak mı?” şeklinde gelen sorusuna ilginç ifadelerle yanıt verdi.

Dağ, “Benim cevabım çok net. Ben büyükşehir belediye başkanlığına talibim, il müftülüğüne talip değilim” diye yanıt verdi.

AK PARTİNİN NE FARKI KALDI?

AK Parti’nin  diğer partilerden pek farklı kalmadığı açık. İslami değerlere yakınlık bile dile getirilmiyor.

Ancak farklı olarak Hamza Dağın iki büyük yanılgısı var:

a.) Hamza Dağ’ın İl müftülüğüne talip olmasına gerek yok. İl müftülüklerinin bütünü gibi İzmir İl müftülüğü de laik düzen ve yaşama karşıt değil. İzmir il müftülüğü bu güne kadar içki karşıtı bir konferans mı düzenlemiş, yoksa bir hutbe mi okutmuş. Söylemek istediğimiz şu:

İl müftülüklerinin alkollü içkiler diye bir problemi yok. Cumhuriyet döneminde ve hele İzmir’de hiç olmadı.

b.) Hamza Dağ, il müftülüğüne talip olsaydı bu durum içki karşıtı olacağının teminatı olabilir miydi? Ama o İzmir büyük belediye başkanlığına talip. Biz de soralım:

İzmir belediye başkanı  olmak içki yanlısı  olmayı mı  gerektiriyor?

c.) Bilindiği ve kabul edildiği üzere alkollü içkiler kadına- çocuğa şiddet ve cinayet dahil her türlü kötülüğün kaynağıdır. Yalnızca Müslüman olmak değil, akılcı ve bilimci olmak da Yeşilaycı olmayı yani içki karşıtı olmayı gerektirir. Kaldı ki bir belediye başkanının en büyük karşıtlığı belediye tesislerinde alkollü içki içirmemek olabilir.

İslam adına değil ama akılcılık ve bilimcilik adına olsun alkole karşı çıkamayan bir AK parti adayının CHP adayından ne farkı kalır.

İslam’a bağlı veya  akılcı bilimci seçmen Hamza Dağ’a niye oy versin ki?

Sözü Hamza DAĞ’a değil ama Rabbimize bırakalım:

Siz ey iman edenler! Sarhoşluk veren her şey, tüm şans oyunları, Allah’tan başkasına kurban sunmak ve gelecek hakkında kehanette bulunmak şeytan işi pisliklerden başka bir şey değildir. O halde bunlardan kaçının ki ebedi mutluluğa erişebilesiniz.” (Maide 90)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

ETİKETLER: HAMZA DAĞ, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.