Avrupa Konseyi’nin Türkiye’ye Çağrısı: Demirtaş’ı Serbest Bırakın

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, sadece Gezi Kalkışması’nın finansörü Osman Kavala’nın değil aynı zamanda tutuklu olan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın durumuna yönelik açıklamada bulundu. İşini gücünü bırakan Konsey, Türkiye’ye çağrıda bulunarak, “Demirtaş’ın serbest bırakılmasını güçlü bir şekilde talep ediyoruz.” sözlerini kullandı.

İşini gücünü bırakan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, bütün mesaisini terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi için kullanıyor.

Türkiye’ye ayar vermeye çalışan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, terör sevici Demirtaş’ın en kısa zamanda serbest bırakılması amacıyla Türk yetkililere bir defa daha çağrıda bulundu.

AİHM, Demirtaş’ın Avukatlığını Yapıyor

Terörü ve teröristi koruma kollama görevine yeltenen  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Selahattin Demirtaş’ın da avukatlığını yaparak Aralık 2020’de Demirtaş’ın tutuklanması ve mahkeme öncesi gözaltında bulundurulması sürecinde haklarının birçok defa ihlal edildiği kararını vermişti.

AİHM, Demirtaş’ın tutukluluğunun çoğulculuk ve demokratik toplumların siyasi ifade özgürlüğünü kısıtladığını ifade ederek tutuklu HDP’lilerin de bir an önce serbest bırakılması gerektiğine hükmetmişti.

Bakanlar Komitesi’nin açıklamasında, “Anayasa Mahkemesi’nin Demirtaş’ın başvurusunu incelemeyi, en kısa sürede ve AİHM’nin ilkeleriyle ve kararlarının esaslarıyla en uyumlu olacak şekilde tamamlayacağını ümit edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Gezi Kalkışması’nın Finansörü İçin de Karar Alındı

AİHM aynı zamanda Osman Kavala için ihlal kararı aldı. AİHM’in kararının ardından Komite, Gezi Kalkışması’nın finansörü Osman Kavala için Türkiye’ye karşı yaptırım prosedürünü başlatma kararı aldı.

Recent Posts

  • Gündem

İSLAM HUKUKUNDA HAYVANLARIN YAŞAMA HAKLARI BAĞLAMINDA KÖPEKLERİN ÖLDÜRÜLMELERİ SORUNU

İSLAM HUKUKUNDA HAYVANLARIN YAŞAMA HAKLARI BAĞLAMINDA KÖPEKLERİN ÖLDÜRÜLMELERİ SORUNU Prof. Dr. Adnan KOŞUM yukarıda başlığı…

3 dakika ago
  • Makale

İFADE VE HIZINI DÜŞMANINDAN ALAN ADAM

“Ey düşmanım sen benim ifadem ve hızımsın; Gündüz geceye muhtaç bana da sen lazımsın.” Necip…

4 saat ago
  • Gündem

Necip Fazıl Kısakürek Vefatının 41. Yılında Anılıyor

Necip Fazıl Kısakürek Vefatının 41. Yılında Anılıyor Şairler Sultanı Necip Fazıl Türk edebiyatında Baki'den sonra…

23 saat ago
  • Gündem

Gazze’nin Ahı Tutacaktır Sizi Ey Yıldız Teknik Üniversitesi!

Gazze'nin Ahı Tutacaktır Sizi Ey Yıldız Teknik Üniversitesi! Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Festivali, Gazze Sebebiyle Tepkilere…

23 saat ago
  • Gündem

Kahramanmaraş’ta 20 Bin 145 Yeni Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Kahramanmaraş'ta 20 Bin 145 Yeni Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi Deprem Sonrası Umut ve Dayanışma…

1 gün ago
  • Gündem

“Filistin bu sene mezun vermedi. Dünya sınıfta kaldı.”

“Cehennemin en derin yeri kötülüğe tepkisiz kalanlara ayrılmıştır.” (Dante, 1265-1321) Aksa Üniversitesi kütüphanesini ateşe verdiler.…

1 gün ago