islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Avrupa’da Alarm!

Avrupa’da Alarm!
24 Şubat 2022 13:50
A+
A-

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden Donbas gerilimi savaşa dönüştü. Bölgedeki gelişmeleri tüm dünya diken üstünde takip ederken AB’den son dakika açıklama geldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ve Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’dan yapılan açıklamalarda; “Avrupa’ya savaşın gelmesinden Putin sorumlu” ifadeleri kullanılırken ikinci dünya savaşından bu yana Avrupa için en karanlık saatler değerlendirmesi geldi.

Rusya Ukrayna savaşı resmen başladı. Bölgeden son dakika haberler gelmeye devam ederken AB’den Rusya’ya tepki geldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, “Avrupa’ya savaşın gelmesinden Putin sorumlu” derken Borrell ise, “Hiçbir şiddet politik amaçla yapılamaz, bir Avrupa birliği olarak acil bir destek organize edeceğiz” dedi.

ÖLÜM KALIM MESELESİ 

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise açıklamalarında; “II. Dünya Savaşı’ndan beridir en karanlık günü yaşıyoruz. Uluslararası kamuoyu bu konunun ciddiyetinin farkında olmalı. Bu bir ölüm-kalım meselesi. Dünyanın her tarafındaki partnerlerimizle temas halinde olacağız. Uluslararası topluluk tümüyle bu anın önemini kavrayacak, çok güçlü ve birleşik bir şekilde yanıt verecek. Bu bir bloklama veya enformatik güç oyunları değil. Küresel topluluğumuzun geleceği söz konusu. Hiçbir şiddet politik amaçla yapılamaz bir Avrupa birliği olarak acil bir destek organize edeceğiz Ukrayna’ya. Aktif bir şekilde boşaltma işlemini de gerçekleştireceğiz. AB partnerleri olarak diplomatik bir çözüm için çabalayacağız. Ancak Rusya anlamsız akrasyonu sona erdirmeli.” ifadelerini kullandı.

PUTİN RUS İMPARATORLUĞU ZAMANINA DÖNMEK İSTİYOR 
Von der Leyen, Rusya’nın eylemleri nedeniyle bu akşam düzenlenecek AB Liderler Zirvesi’nde ağır ve ciddi yaptırımlar içeren bir paketi onay için sunacağını hatırlatarak, yaptırımlar hakkında şunları söyledi: “Bu yaptırım paketiyle Rus ekonomisinin stratejik sektörlerini, kilit önemdeki teknolojilere ve piyasalara erişimlerini engelleyerek hedef alacağız. Rus ekonomisinin temelini ve ilerleme kapasitesini zayıflatacağız. Buna ek olarak AB içindeki Rus varlıklarını donduracağız ve Rus bankalarının Avrupa mali piyasalarına erişimini keseceğiz. İlk yaptırım paketinde olduğu gibi ortaklarımız ve müttefiklerimizle uyum içindeyiz. Bu yaptırımlar Kremlin’in çıkarlarına ve savaşı finanse etmesine ağır bir darbe olması için tasarlanmıştır.”

Milyonlarca Rus vatandaşının bu savaşı istemediğini belirten von der Leyen, Putin’in Rus İmparatorluğu zamanına dönmek istediğini, ancak bunu yaparken Rus halkının geleceğini tehlikeye attığını söyledi. Von der Leyen, “Putin’in onlarca yıldır Avrupa’ya barış ve istikrar sağlayan güvenlik mimarisini alaşağı etmesine izin vermeyeceğiz. Putin’in hukukun üstünlüğü yerine gücün ve acımasızlığın üstünlüğünü getirmesine izin vermeyeceğiz. Putin, demokrasilerimizin kararlılığını ve gücünü hafife almamalıdır.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.