islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5258
EURO
34,7745
ALTIN
2.493,08
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

AVRUPA’DA BİR İLK! SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI YAPILACAK

AVRUPA’DA BİR İLK! SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI YAPILACAK
18 Ocak 2023 15:16
A+
A-

Avrupa Gençlik Derneği (AGD) bir ilke imza atacak ve Peygamberimiz (sav)’in hayatı konusunda bir yarışma düzenleyecek.

Avrupa’da 20 bölgede faaliyet gösteren AGD, Siyer-i Nebi yarışması için başvuruların başladığını duyurdu.

Merkezi Viyana’da bulunan AGD, bu yarışmayı Ortaokul ve Lise öğrencileri için planladı. Bu yarışmanın ilk ayağında Liseli öğrenciler var.

Ahmet Cevdet Paşa’nın “Son Peygamber/ Hz Muhammed (sav)” kitabından hazırlanacak olan sorular ile yapılacak olan yarışmaya müracaatlar,  efendimizinyolunda.com internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

11 Ocak itibarı ile başlayan kayıtlar 10 Şubat’ta son bulacak ve sınav da 19 Mart’ta yapılacak.

HABER YORUM

Mirat Haber olarak bu güzel projeyi düşünen ve hayata geçiren AGD yöneticilerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz. Rabbimizin bu yarışmayı hayırlara vesile kılması içinde dua ediyoruz.

Bütün dünyada “İslam korkusunun” hortlatıldığı, bilinçli ve programlı bir şekilde İslam’ın ve Müslümanların kötü lanse edildiği çağımızda, böyle bir yarışmayı organize etmek demek, cehalete ve karanlığa savaş açmak demektir.

Hiç şüphesiz ki Peygamberimizin (sav) hayatı, tüm insanlık için örnek teşkil edebilecek meziyetlerle doludur. Nitekim onun (sav) örnek kişiliğini rol model almamızı, bizlere yüce rabbimiz emir buyurmaktadır.

Allah’ın Rasûlü’nde sizin için, Allah’ı ve Âhiret Günü’nü hayatlarının gayesi yapan ve Allah’ı çok anan, O’na çok ibadet edenler için her bakımdan en mükemmel bir örnek vardır.”

Ayetin tabiriyle bu mükemmel örnekliği ilk başta kendimiz mihmandar edinmeli, daha sonra da yaşayışımız ve örnek davranışlarımızla çevremize göstermeli ve anlatmalıyız.

Dünya üzerinde uygulanan İslam karşıtı durum ve davranışlar, özellikle gençleri manevi manada sömürmekte, eğitim sistemleri ve seküler hayat dayatmalarıyla gençler deizm ve ateizm gibi akımların peşine düşerek hem bu dünyasını hem de ahiret hayatını berbat edebilmektedirler.

Bu yarışmaya hazırlanan gençler, eminim ki Ahmet Cevdet Paşa’nın eserini okurken heyecanlanacaklar, bilgilenecekler ve Peygamberimizin örnek hayatından kendilerine dersler çıkaracaklardır.

Bu yarışmaya girecek olan bütün gençlerimizi tebrik ediyor, herkese başarılar diliyoruz.

Şaban DOĞAN

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Resul Hacıislamoğlu dedi ki:

    Teşekkür ederiz güzel bir yazi

  2. Hatice Şebnem Diktürk dedi ki:

    Hayırlı olsun hayırlara vesile olsun dileriz.
    Ne kutlu bir ilk ve ne kutlu bir sadakai cariye…