islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Avrupa’nın Ahlaksız Mülteci Teklifi

Avrupa’nın Ahlaksız Mülteci Teklifi
24 Kasım 2021 11:36
A+
A-

Ukrayna, göçmenlerle yaşanan kriz nedeniyle Belarus sınırında özel bir “Polesie” operasyonu başlattı.

Ukrayna devlet sınır servisinin basın servisi bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna ile Beyaz Rusya sınırında göç krizini önlemek için özel bir sınır operasyonu başlatıldığını söyledi.
“Belarus Cumhuriyeti sınırında ortak özel sınır operasyonu Polesie başladı. Devlet Sınır Servisi tarafından koordine ediliyor ve Ulusal Muhafız, Ulusal Polis, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve diğer güçlerle ortaklaşa yürütülüyor. Bunlar, göç krizini önlemek ve yasadışı faaliyetlere karşı koymak için Ukrayna sınırının korunmasını ve korunmasını artırmaya yönelik ek önlemlerdir, “- mesajda denildi.
Savaş baronu Barzani ve ululslararası terör örgütü PKK’nın yönlendirdiği ve provoke ederek Belarus’a gönderdiği mülteciler, Belarus-Polonya sınırındaki Bruzgi kontrol noktasında bir lojistik merkezde donatılmış göçmenler için geçici bir gözaltı merkezine yerleştirmeyi bekliyor
Orta Doğu'dan gelen mülteciler, Belarus-Polonya sınırındaki Bruzgi kontrol noktasında bir lojistik merkezde donatılmış göçmenler için geçici bir gözaltı merkezine yerleştirmeyi bekliyor - RIA Novosti, 1920, 20.11.2021

LİTVANYA’DAN AHLAKSIZ TEKLİF

Litvanya göçmenleri Ukrayna veya Moldova’ya yerleştirmeyi teklif etti. Ukrayna sınır servisinin birinci başkan yardımcısı Volodymyr Nikiforenko’ya göre, bugün göç krizinin yayılma tehdidi ve göçmen akışını Ukrayna’ya yönlendirme olasılığı Ukrayna-Belarus sınırında kalmaya devam ediyor. Nikiforenko, “Durumun olası bir karmaşıklığına daha fazla yanıt vermek için, etkileşim halindeki devlet yapılarıyla ortaklaşa, ortak bir özel sınır operasyonu üzerinde anlaşmaya varıldı ve uygun bir plan üzerinde çalışıldı. Ve resmi olarak dün akşam başladı” didi.
. Devlet sınır rejiminin kontrolü, yasadışı göçmen gruplarını kırma girişimlerinin olası yönlerinde eş zamanlı bir kuvvet ve araç birikimi ile genişletilmiş sınır devriyeleri tarafından gerçekleştirilecek. Havacılık, insansız hava kompleksleri ve teknik gözlem araçları, devriye gezme ve izleme için sınır korumasına aktif olarak uygulanacak.
Son haftalarda Belarus ve Polonya sınırında AB ülkelerine ulaşma umuduyla binlerce göçmen birikmişti. Polonya makamları sınır güvenliğini güçlendirdi, orduyu geri çekti ve yasadışı göçmenlerin ülkeye giriş girişimlerini engelledi ve göç krizinden Minsk’i sorumlu tuttu. Tüm bu suçlamalar, Polonya’nın göçmenleri kendi topraklarına zorla sınır dışı ettiğini ve mültecilerle durumu yapay olarak kötüleştirdiğini iddia ederek Belarus tarafından reddediliyor.
Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko, Minsk’in AB ile sınırın ötesine kasıtlı olarak kimseyi transfer etmediğini belirtirken, AB’nin sınırdaki mülteci sorunuyla ilgili temas kurmadığını vurguladı. Belarus makamları, göçmenlere yiyecek ve giyecek sağlayarak derhal tıbbi yardım sağlanmasını organize etti.
Daha önce, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, yasadışı göçmenlerin Belarus-Polonya sınırını açmasıyla durumun tekrarlanması durumunda Ukrayna’nın yeterli şekilde hareket edeceğini, yeterli güç ve araç bulunduğunu söyledi. Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Yevgeniy Yenin, olası göçmen akını nedeniyle Belarus sınırında sınır muhafızları da dahil olmak üzere yaklaşık 8,5 bin askerin güvenliği sağlayacağını, gerilimin her an tırmanabileceğini söyledi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.