islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5865
EURO
34,8497
ALTIN
2.499,00
BIST
9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Keşmir’de Hindistan Sınır İhlali: 1 Sivil Öldürüldü

Keşmir’de Hindistan Sınır İhlali: 1 Sivil Öldürüldü

Mirat Haber Ajansı

Pakistan devletinin güvenlik birimleri Hindistan sınır güvenlik güçlerini, geçtiğimiz Çarşamba günü Keşmir bölgesinin sınırı boyunca uzanan ateşkes bölgesinde ateş açmakla ve Keşmirli bir genç kızı öldürüp altı kişiyi de yaralamakla suçladı. Olay, Müslümanların çoğunlukta olduğu bölgede, Hindistan’ın Cammu-Keşmir eyaletinin resmi statüsünü kaldırıp işgal bölgesi haline getirdiği tek taraflı kararının birinci yıldönümünün lanetlendiği bir gösteri sırasında meydana geldi.

Pakistan ordusu birlikleri bu gösteriye sert biçimde karşılık verdi ve Hindistan ordusu birliklerini hedef aldı söyledi. Pakistan ordusuna göre Hindistan, bu yıl altı kadın ve beş çocuk olmak üzere en az 15 sivili katletti. Bu yıl, 2003 yılı ateşkes anlaşmasına ilişkin 1.877 ihlal gerçekleşti. Bunlarda 46 kadın ve 37 çocuk olmak üzere 144 kişi yaralandı. 5 Ağustos 2019’da Hindistan hükümeti, yasadışı olarak elinde tuttuğu Müslüman eyaletin özerk statüsünü iptal ederek, bununla ilgili yasaların 370. maddesini kaldırdı ve anayasadan da ilgili diğer hükümleri çıkardı. Ayrıca Cammu ve Keşmir’i ayırarak iki farklı bölge olarak ikiye böldü. Aynı zamanda bölgede sokağa çıkma yasakları ve sıkıyönetim uygulanmakta. Binlerce Keşmirli gözaltına alındı, hareket kısıtlamaları getirildi ve İnternet kesintisi uygulandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.