islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
ALTIN
2.302,01
BIST
9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Avrupa’nın En Kapsamlı ve En Büyük Fizik Tedavi Hastanesi İstanbul’da Açılacak

Avrupa’nın En Kapsamlı ve En Büyük Fizik Tedavi Hastanesi İstanbul’da Açılacak
3 Ocak 2022 14:28
A+
A-

Avrupa’nın en büyük fizik tedavi hastanesi Mart ayında İstanbul Bahçelievler’de açılıyor. 102 bin metrekare alanda, 650 yatak kapasitesi ile kurulan devasa merkezde, inme kliniğinden ameliyathanelere, uzuv kayıplarında şahsa özel protez ve ortez üretme amacıyla atölyelere, konuşma terapileri ve hidroterapiye kadar, yalnızca “fiziki” tedavi değil, A’dan Z’ye her şeyin bir yerde olduğu bir yapı ile hizmette bulunulacak. Yeni hastanenin açılışının Mart ayında gerçekleşeceğini ifade eden İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yenilenen merkezin son durumuna ilişkin ilk defa açıklama yaptı.

İstanbul 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yenileme çalışmaları sona ermek üzere. Neredeyse 5 yıllık bir emek sonucu, eski hastanenin yer aldığı alanda 102 bin metrekarelik dev bir bölgede inşa edilen yeni hastane, Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak hizmette bulunacak.

İstanbul’a yalnızca son iki senede 9 yeni hastane ve 8 bin yeni yatak kazandırdıklarını vurgulayan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, mart ayında hizmete başlaması beklenen İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yenilenen binasını ziyaret ederek önemli açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Memişoğlu, Bahçelievler Fizik Tedavi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tümüyle yenilenmiş olarak tekrardan hizmete gireceğini anlatarak, “Bunun yerinde yaptığımız yeni hastaneyi 2022’nin ilk çeyreğinde insanların hizmetine sunacağız. Bu aslında çok özellikli bir hastane, birincisi Avrupa’nın en büyük ve en kapsamlı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi. 102 bin metrekarelik bir alanı var ve 400 yatak normal kapasitesi, gerektiği zaman bu, 650’ye kadar çıkarılabilecek” diye konuştu.

AKILLI BİNALARIN DA HEM AMELİYATHANESİ HEM YOĞUN BAKIMI OLACAK

İçerisinde yoğun bakım ve 5 ameliyathane ile hastaların fizyoterapileri için dev bir spor merkezinin de yer alacağı hastanenin “akıllı bina teknolojisiyle inşa edildiğini de belirten Prof. Dr. Memişoğlu, şunları ifade etti:

“Türkiye’de ve hatta Avrupa’da yapılamayan bazı hizmetler de burada sunulacak. Çocuk rehabilitasyonu, pulmoner (solunum) rehabilitasyon, Kovid sonrası sendromlarla ilgili rehabilitasyonlari sporcu sağlığı ve performans merkezi yanında, engellilerle ilgili onların sporla ilgili egzersiz başlangıçlarının yapılacağı alanlar var. Her türlü altyapısı olan spor salonu, hidroterapisinden ortez, protez atölyesi dediğimiz alanlarına dek her şey olacak. Bu atölyelerde insanların uzuvlarına göre kişiye özel protez yapılabilecek. Burada aynı zamanda da vatandaşlarımız için rehabilitasyon sonrasında, evlerinde sürdürecekleri yaşamla ilgili de bir simülasyon merkezi bulunacak. Hasta ve yakınlarına evde engelleri ile beraber nasıl yaşayacağını burada öğretmeye başlayacağız. Zaten kültürü olan bir hastane olan, geçmişte büyük hizmetler sunan ve şu anda Bahçelievler Devlet Hastanesi’nde misafir olan, Bahçelievler Fizik Tedavi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekibi buraya dönecek ve burada insanlarımıza dünyanın en iyi hizmetlerini sunacaklar.”

“TEK VE ÇİFT KİŞİLİK VİP ODALAR”

Hastanede yalnızca fizik tedavi alanında değil, inme gibi, geleneksel tıp gibi ayrı kliniklerin de olacağına vurgu yapan Prof. Dr. Memişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu birimlerde insanlara geleneksel tıp uygulamaları yapılabilecek. İnme ile ilgili de acil müdahale yapılabilecek, inme (felç) ile ilgili destek verilecek. Bunun yanında palyatif servisimiz de olacak. Odaların hepsi, tek kişilik ve çift kişilik VİP odalar şeklinde dizayn edildi. İnsanlarımızın gerçekten kendisini evinde hissedebileceği, en iyi kalitede sağlık hizmeti alacağı ve en iyi uzmanlar ve hocalarımız tarafından da tedavilerinin yapılacağı bir alan olacak. İnşallah hedefimiz Mart gibi burada hizmete başlamak.”

KİŞİYE ÖZEL PROTEZ ÜRETİLEBİLECEK

Yeni açılacak bu dev merkezle fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında büyük bir açığın kapanacağını da belirten Prof. Dr. Memişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gerçekten büyük bir açığı ve talebi karşılayacak bir yapısı var. Üstelik çok kaliteli ve kompakt, entegre yapısıyla bu gerçekleştirilecek. Kimsenin başına gelmesin ama örneğin bir sakatlık, engel durumunda, burada tedavinin başından, yaşama alıştırma sürecine kadar her aşamayla ilgili rehabilitasyon yapılabilecek. Konuşma terapisi bile olacak örneğin. Sadece bedensel iyileşme değil, psikolojik iyileşme ve aynı zamanda normal yaşantıya adaptasyon sürecinin başlangıcı da burada yapılacak. Hastalar bir uzuv kaybının ardından spor yapmasını da burada öğrenecek; gerektiği zaman o uzvun yerine konacak protezi de burada yapılabilir halde olacak. Aynı zamanda bunun psikolojik desteği de verilecek. Diyelim inme geçirdiniz, felç ile yaşamayı ailenin de hastanın da eğitiminin, rehabilitasyonun yapılacağı, buradan çıktıktan sonra normal olmasa da normale en yakın yaşantısını sürdürebilmesi için gerekli süreç daha hastanedeyken tamamlanacak. O nedenle bu hastaneyi normal fizik tedavi hastaneleri gibi düşünmemek lazım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.