islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5065
EURO
34,9070
ALTIN
2.425,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

“Avrupa’nın Haritası Kanla Yeniden Çiziliyor!”

“Avrupa’nın Haritası Kanla Yeniden Çiziliyor!”
25 Şubat 2022 12:36
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin talimatı verdi ve korkulan oldu. Rusya Ukrayna savaşı ikinci gününe girdi. Rus birliklerinin Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas bölgesinden girmesiyle başlayan işgal tüm dünyada endişe ile takip ediliyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlama sesleri duyulurken dünya basınında ‘Avrupa haritası kanla yeniden çiziliyor!’ manşetleri yer aldı.

Rusya Ukrayna savaşı ikinci gününde devam ederken Rusya tanklarla Kiev’e ilerlemeye devam ediyor. Ukrayna Hükümet Danışmanı, “Bugün en zor gün olacak. Rusya’nın planı İvankov ve Çernigov taraflarından geçip tanklarla Kiev’e girmek” ifadelerini kullandı. Tüm dünyanın diken üstünde Rusya Ukrayna savaşında yaşananları takip ediyor.

“ONUN KANI ELLERİNDE” 

Mirror gazetesi, Rusya Ukraya savaşının sembolü haline gelen öğretmen Olena Kurilo’nun fotoğrafını kullanarak Rusya Devlet Başkanı Putin’i işaret etti ve “Onun kanı ellerinde” başlığını attı. Haberde Putin’e karşı sert ifadeler yer aldı, “Güç delisi Putin Ukrayna’yı işgal ederken, Batı yaptırımlarla yanıt verdi.”

“PUTİN İŞGAL EDİYOR” 

İngiltere basınından The Guardian gazetesi, “Putin işgal ediyor” başlığıyla okurlarının karşısına çıktı. Haberin fotoğrafında, Ukrayna şehri Chuhuiv’de yaralanan Olena Kurilo’nun fotoğrafına yer verildi. Ukrayna’nın “büyük Rus saldırısıyla yıprandığı”, yüzlerce kişinin öldüğü veya yaralandığı kaydedildi. Batı’nın, gelişmelere yaptırımlarla karşılık verdiği belirtildi.

ÇERNOBİL’İ ELE GEÇİRDİ 
Sun gazetesi de Putin saldırısına dünyanın tepkisini aktardı. Rus güçlerinin Çernobil Nükleer Santrali’nin kontrolünü ele geçirdiği ve bu gelişmenin endişeye neden olduğu ifade edildi. Haberde, bir saldırı sonucu ortaya çıkan yoğun duman ve Vladimir Putin’in halka sesleniş konuşmasından bir kareye yer verildi.

BAŞKENTİ ELE GEÇİRECEK 

“Putin birkaç gün içinde başkenti ele geçirecek” manşeti ile okurlarının karşısına çıkan Daily Mail gazetesi, bir bebek ve annesinin fotoğrafını paylaştı. Yıldırım harekatından sonra Rus askerlerinin Kiev’in kuşattığı, yaşananlar karşısında Putin’i işaret eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın “Avrupa haritasının yeniden kanla çizildiğini” söylediği kaydedildi.

‘YENİ SOĞUK SAVAŞ’ 
Telegraph Gazetesi ‘Yeni soğuk savaş’ başlığı ile okuyucuları ile buluşurken gazetenin yazarı Fraser Nelson’ın yaşananları “Avrupa’nın 11 Eylül’ü” olarak nitelendirdi.

SAVAŞ AVRUPA’DA 
“Ukrayna’nın acısı” ifadesini kullanan inews, savaşın Avrupa’ya sıçradığı bir dönemde Ukraynalı ailelerin yaşadıkları yerleri terk ettiklerini yazdı. “Kremlin Ukrayna’ya hava, kara ve deniz saldırıları başlatırken, Dünya Savaşı’ndan bu yana kıtadaki en ciddi güvenlik krizi” denilerek, onlarca kişinin öldüğü ya da yaralandığı ifade edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.