islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Avrupa’yı Bekleyen Elektrik Kabusu

Avrupa’yı Bekleyen Elektrik Kabusu

ABD’nin Nord Stream 2 boru hattı ile ilgili aldığı yaptırım kararları, bu yıl Avrupa için kabus gibi olacak. Kısıtlı gelen gaz, elektriklerin kesilmesine sebep olacak.

Avrupa’yı kara kara düşündüren enerji darboğazını Rus meslektaşımız Valery Mihaylov’un kaleminden virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşıyoruz:

“Dünyanın en büyük emtia tüccarlarından biri olan Trafigura’nın yöneticisi Jeremy Weir, “Dürüst olmak gerekirse şu anda yeterli doğalgazımız yok. Avrupa’da elektrik kesintileri olabilir” diyerek bir anda Avrupa gündeminin değişmesine sebep oldu.x

AVRUPA, NORD STERAM 2 BİTMEDEN KARA KIŞI GÖRDÜ

Avrupalıların şu anki nesli, elektrik kesintilerinin ne olduğuna teorik olarak bile aşina değil. Ve bir yandan, müreffeh, ancak azami derecede bürokratik Avrupa Birliği’nin bu tür beklentilere bu kadar çabuk batması şaşırtıcıdır . Öte yandan Avrupalı ​​bürokratlar, enerji piyasasındaki kaba saba hareketleriyle böyle bir senaryoyu daha da yakınlaştırdı. Avrupa bürokrasisinin çok etkili olabileceğini bir kez daha kanıtlıyor. Başka bir şey de, kömür ve bazı ülkelerde ve atom kullanımının azaltılmasının etkisi, muhtemelen elektrik kesintileri şeklinde planlanmamıştır.

Herkes uzun zamandır Ukrayna’daki olası elektrik kesintilerinden bahsetmeye alıştı . Bu arada geçen gün, Odessa belediye başkanı Trukhanov, Kiev belediye başkanı Klitschko’nun daha önceki bir açıklamasını takiben tehditlerini açıkladı .

KHERSON BÖLGESİNDE ELEKTİRİK KESİNTİLERİ BAŞLADI

Bu yılın Eylül ayında Çin , yeşil enerjiye geçiş ideolojisi doğrultusunda kömür üretimini keskin bir şekilde azaltan kesintilerle karşı karşıya kaldı . Doğru, Çinli yoldaşlar çok hızlı bir şekilde üretimi ve ithalatı artırdı, temel olarak Kasım ortasına kadar sorunla başa çıktılar.
Kasım ayına kadar, kesintili enerji krizi Kazakistan ve Güney Afrika’ya ulaştı . Kazakistan’da – yorulmak bilmeyen kripto para madenciliği ve Güney Afrika’da – elektrik üretiminin kademeli olarak harap olması ve acil onarım için bir kısmının kaldırılmasından dolayı elektrik kesintileri yaşandı. ancak bu kesintilerle yeni kuşaklar, elektriksizliğin ne olduğun görmüş oldu.

Ancak, geçen soğuk kış ve bu yaz sıcak olan yeşil histeri ortamında hidrokarbon arama ve üretimine yönelik yatırımların dünya çapında azaltılması ve Avrupa’da uzun süreli sakinliğin de desteğiyle Üçüncü AB Enerji Paketi olarak adlandırılan, doğal gaz fiyatları ile yeni bir gerçeklik oluşturdu.

Bu arka plana karşı , Alman düzenleyici tarafından Nord Stream 2 sertifikasının teknik olarak askıya alınması, Avrupa’daki gaz fiyatlarını bin metreküp başına bin dolara döndürdü. Söz konusu Weir, bu düşüşteki gaz fiyatlarındaki olağanüstü artışların piyasa katılımcıları için sorunlar yarattığını kabul etti. “Sonuç olarak, piyasa neredeyse normal şekilde işleyemedi” dedi. Petrole gelince, açığı devam ediyor ve yeni projelere yatırım eksikliği, varil başına 100 dolardan başlayan “üç haneli bir fiyatın” “çok, çok muhtemel” olduğu anlamına geliyor. Petrol Brent , yılın başında fiyat yaklaşık 50 olmasına rağmen 81 doların biraz üzerinde işlem gördü. “Petrol rezervleri kısa sürede değiştirilmedi, rezervleri geliştirmek için 15 yıldan on yıla çıktık.”, – Weir dedi.

Yani, genel olarak, Avrupa için şu ana kadar parlak bir umut yok. LNG, çoğunlukla Çin ve Güneydoğu Asya’nın diğer ülkeleri tarafından ve büyük miktarlarda ve hemen hemen her fiyattan satın alınmaktadır . Avrupa’nın kendi depolama tesisleri yüzde 73’ten daha az dolu ve ay boyunca yaklaşık yüzde beş puan azaldı . Ama daha kış başlamadı bile. Bu arada, geçen yıl aynı tarihlerde hisse senetleri yüzde 93 idi.
Aynı zamanda, Avrupalılar hala bir şeylerden şüphelenmeye başlıyorlar. ” Gazprom’un Ukrayna ve Polonya üzerinden gaz geçişini mevcut seviyede artırmak veya en azından sürdürmek için ek kapasite ayırmayı reddetmesi, bu kararın Nord Stream 2’nin işletmeye alınmasındaki gecikmeyle ne ölçüde ilgili olduğu tartışmalarına yol açtı.”
Giderek artan kesintiler, eğer iş onlara gelirse, yalnızca müreffeh bir Avrupa efsanesinin çürütülmesine büyük katkı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda bu bölgenin Avrupalı ​​bürokratlar tarafından yönetiminin etkinliği sorununu da açıkça gündeme getirecektir. Hiç şüphe yok ki, bir şey olursa, Avrupa propagandasının tüm gücü , gaz arzının yetersizliği nedeniyle elektrik kesintisi suçlamalarıyla Rusya’ya düşecek . Bununla birlikte, her bir devletin tüketicilerinin çıkarları doğrultusunda kararlar alacağı zaman (zaten pandeminin başlangıcında olduğu gibi), kapatmaların kendileri ve Avrupa Birliği üyeleri arasındaki çok muhtemel çekişmeler, hiçbir şekilde bir sorun yaratmayacak. mutlu resim. Moskova’ya yöneltilen suçlamaların ardında bile yerel seçmenlerden saklanmak zor olacak .
Gerçeği görmüyorlar – Putin gaz fiyatlarındaki artışın nedenini açıkladı – RIA Novosti, 1920, 17/11/2021
17 Kasım 10:34
Avrupa’da gaz fiyatı bin metreküp başına 1.150 dolara ulaştı
Bu bağlamda, Rusya ile Ukrayna arasında olası bir askeri çatışma konusundaki histeriye dikkat çekmeye değer. Sadece Washington tarafından havaya uçurulsaydı iyi olurdu, ancak Fransa ve Almanya sürece çok aktif olarak dahil oldu. Her ne kadar Avrupa Birliği’nin kilit ülkelerinin yetkilileri, Amerika Birleşik Devletleri Ukrayna’yı tanınmayan Donbass cumhuriyetlerine karşı kışkırtmayı ve az çok büyük ölçekli bir savaşı kışkırtmayı başarırsa, Avrupa ve Avrupa hanelerine ne olacağını düşünmeliydi . Ne de olsa mesele, elektrik kesintileri ile sınırlı olmayabilir – Avrupa’da siyasi (yaptırımlar) ve / veya teknik (örneğin, Ukrayna gaz taşıma sisteminin devre dışı bırakılması) nedeniyle gaz, konutları ısıtmak için bile yeterli olmayabilir.”

Valery Mihaylov

ria.ru

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.