islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

HANIM SULTANLAR MÜZESİ

HANIM SULTANLAR MÜZESİ
24 Kasım 2021 11:08
A+
A-

Hanım Sultanlar Müzesi 

Anadolu’nun geleneklerinden biri olan kitre bebek yapımıyla hayat bulan ve günden güne büyüyen Hanım Sultanlar koleksiyon kendi kültürümüzü, milli değerlerimizi anımsamak ve değerlerimizi önsemek adına önem teşkil ediyor.

Marmara Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünden Yrd. Doç. Selman Can’ın başkanlığında oluşturulan akademik araştırma kuruluyla ilk adımı attı. 16. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar Osmanlı hareminde kullanılan giysiler, akademik bir titizlikle tespit edildi ve ardından malzeme aşamasına geçildi. Otantik kumaşlar özel olarak dokundu. Aksesuar, kumaş dikimi ve takılar için 8 kişilik uzman atölye ekibi 2 ay boyunca çalıştı. Bebeklerin dayanıklı ve uzun ömürlü olmaları için bugün hâlâ Anadolu’da kullanılan kitre bebek yöntemi kullanıldı. Her aşamada müzeciliğin ruhuna uygun adımlar atıldı.

Hanım Sultanlar Müzesi www.uskudarhanimsultanlarmuzesi.com  adresinden 3D üzerinden gezebildiği gibi hafta içi pazartesi hariç 09:00 19:00 saatlerinde ziyaret edilebilir.

Yerinden ziyaret etmek isteyenler için adres Aziz Mahmud Hüdai Caddesi  Şemsipaşa Caddesi No:2 Nevmekan Sahil.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.