islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3684
EURO
34,9598
ALTIN
2.325,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Avustralya DAEŞ’çi Ailelerin Dönüşünü Reddetti

Avustralya DAEŞ’çi Ailelerin Dönüşünü Reddetti

Mirat Haber Ajansı

Avustralya hükümeti ABD’nin baskısına direndi ve Suriyeli mülteci kamplarında mahsur kalan Daeş savaşçılarının eşlerini ve çocuklarını geri almayacağını, koronavirüs ve güvenlik konusundaki endişelerini bahane ederek ortaya koydu. Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki istişareler için yıllık ana forum olan Washington’daki AUSMIN’de konuşan Dışişleri Bakanı Marise Payne ülkesinin pozisyonunu tartışmayı reddetti. Yetkili, ülkeyi terk edip Daeş militan grubuna katılan Avustralya vatandaşları için toplumu evde atmayacaklarını söyledi.

Avustralya hükümetinin sert duruşu, ABD’nin ülkelerin Daeş bağlantılı vatandaşları ve aile üyelerini geri yllayıp ülkelerinde yargılamak yönündeki baskılarına rağmen geliyor. Birçok Avrupa ülkesi, Daeş’e katılmak için Suriye’ye seyahat eden ve Daeş’in geçen yıl Mart ayında Suriye’deki son bölgesini kaybetmesinden bu yana yerel yetkililer tarafından esir tutulan vatandaşlarını ülkelerine geri almayı reddetti. Suriye’nin en fazla 67 Avustralyalı kadın ve çocuğun Suriye’nin kuzeyindeki Hevl mülteci kampı gibi kamplarda yaşadıkları söyleniyor. Sınırlı yiyecek, su basan çadırlar, sert kış koşulları ve kötü sağlık bakımının olduğu Hevl kampında, ortamda hastalıkların yaygın olduğu 70.000’e kadar kişinin mahsur kaldığı ve hızla öldükleri bilgileri gelmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.