islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Avustralya’dan Hintli kriket oyuncularına ırkçılıktan dolayı özür

Avustralya’dan Hintli kriket oyuncularına ırkçılıktan dolayı özür
Mirat Haber Ajansı

Avustralya kriket federasyonu, Pazar günü Hindistan ekibinden özür dileyerek Sidney Kriket Stadyumundaki üçüncü maç serisi sırasında ziyaretçi oyuncuların izleyenler tarafından ırkçı tacize maruz kaldığı iddialarını kabul etti. Hint takımı, oyuncuları Jasprit Bumrah ve Muhammed Sirac’ın sınır ipinin yakınında ırkçı hakaretler duymaktan şikayet etmelerinin ardından Cumartesi günü maçtan sonra resmi bir şikayette bulunmuştu. Avustralya kriket federasyonu, Yeni Güney Galler eyaleti polisi ile paralel bir soruşturma başlattı ve suçlu bulunanlara karşı “en güçlü müeyyideler” koyma sözü verdi.

Irkçılık ilk değil

Daha önce, Hindistan’ın kaptanı Virat Kohli, Sidney kriket stadyumunda izleyicilerin istismarına orta parmağıyla işaret ederek karşılık verdiği için 2012’de maç ücretinin yarısı kadar para cezasına çarptırılmıştı. Stadyumu işleten Yeni Güney Galler  yerel yönetimi, soruşturmaya yardımcı olmak için güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini ve ırkçı tacizde bulunduğu tespit edilen tüm taraftarların kriket stadından ve Sidney’deki diğer büyük stadyumlardan yasaklanacağını söyledi. İlk çocuğunun doğumuna katılmak için ilk testte oynadıktan sonra eve dönen Kohli, ırkçı tacizin tamamen kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kınamaya Avustralya teknik direktörü Justin Langer da katıldı. Hindistan’dan Ravichandran Ashwin ise takıma geçmişte Sidney seyircileri tarafından hakaret edildiğini ancak bu kez ırkçı tacizin, 10.000 kişiye yakın sayıdaki kalabalığın önünde oynanmaya devam eden maç sırasında tahammül sınırlarını aştığını söyledi. Uluslararası Kriket Konseyi’nin ayrımcılıkla mücadele politikasına göre, olayı araştırmak ve iki hafta içinde küresel yönetim organına bir rapor sunmak Avustralya Kriket Federasyonu’na düşüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.