islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5385
EURO
34,8782
ALTIN
2.431,80
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Brunei: 1.600 kilo şüpheli et imha edildi

Brunei: 1.600 kilo şüpheli et imha edildi

Mirat Haber Ajansı

Güney Çin Denizi’ndeki Müslüman krallık Brunei’nin Şeri İşler Bakanlığı Helal Gıda Kontrol Bölümü memurları, Tutong, Telisai’deki Sungai Paku atık sahasında el konulan 1.601 kg tavuk ve sığır etini imha etti. El konulan tavuk kanatları ve kuyrukları, kuzu eti, dana kemiği ve tavuk sosisleri, 1999 yılından itibaren Helal Et Yönetmeliği yasalarına uygun olarak helal standartlarına uymaması nedeniyle imha ediliyor. Öngörülen prosedür, normalde para cezası veya mahkeme prosedürünün ödenmesinden sonra İslami kurallara uymayan bu etlerin yok edilmesini gerektiriyor.

Kökenleri ve kesilme yöntemleri bilinmediği için Helal Et Yasası uyarınca bir suç oluşturmakta. Helal Gıda Kontrol Bölümü ve Kraliyet Gümrük ve Özel Tüketim Dairesi’nden icra memurları, etlerin imha edilmesini izlediler. Brunei’nin Şeri İşler Bakanlığı Helal Gıda Kontrol Bölümü, düzenli olarak halkı, yardım hattı aracılığıyla çiğ et kaçakçılığı hakkında bilgi vermeye ve paylaşmaya veya ilçe şubesindeki bölümle iletişime geçmeye çağırmakta. Corona virüsü salgınının bir gıda pazarına kadar takip edilmesinden bu yana uygulama özellikle katı hale geldi.

Etler ve Korona

Yeni koronavirüs, etle ilgili sektörlerdeki çalışanları diğer birçok gıda kategorisinden daha fazla etkilemiş görünüyor. Geçen yıl dünyanın birçok ülkesindeki mezbahalarda ve et kesim tesislerinde COVID-19 salgınları, virüsün çiğ et yoluyla bulaşabileceği endişelerini uyandırdı. Almanya’da Federal Gıda ve Tarım Bakanlığı’na (BMEL) bağlı olarak faaliyet gösteren bağımsız kuruluş, mevcut bilgi durumuna dayanarak et ürünleri yoluyla bulaşmanın olası olmadığını söylüyor. Ancak teorik olarak mümkündür. Teorik olarak et veya et ürünlerinin koronavirüslerle kontaminasyonu, kesim sırasında veya et kesimi ve işlenmesi sırasında mümkündür. Bu nedenle, Şeri İşler Bakanlığı’nın Helal Gıda Kontrol Bölümü, diğer uygulayıcı kurumlarla birlikte, ülkedeki yasa ve yönetmeliklere uyumu sağlamak için operasyonları ve devriyeleri artıracak.

Salgın denetim altında Bu arada Brunei, 9 Ocak Pazar günü, Cumartesi gecesi Covid-19 salgınından iki iyileşme daha bildirdi ve iyileşen toplam hasta sayısı 153’e çıktı. Brunei Sağlık Bakanlığı’na göre, daha fazla doğrulanmış Covid-19 vakası kaydedilmedi. Şu anda Ulusal İzolasyon Merkezi’nde tedavi edilen 17 aktif vaka var. 6 Mayıs 2020’de bildirilen son yerel enfeksiyon vakasından bu yana toplam 32 ithal vaka doğrulandı. Şu anda Brunei, yerel COVID-19 enfeksiyon vakalarının olmadığı 248 gün kaydetti. Brunei’de şu ana kadar Covid-19’dan toplam üç ölüm bildirildi. Bu arada, yurtdışından geri dönen 666 vatandaş hükümet tarafından sağlanan izleme merkezlerinde zorunlu tecrit altında.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.