islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5334
EURO
34,9533
ALTIN
2.431,20
BIST
9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Avusturya başbakanının Balkan göçmenleri Korona kaynağı göstermesi öfkeye neden oldu

Avusturya başbakanının Balkan göçmenleri Korona kaynağı göstermesi öfkeye neden oldu
Mirat Haber Ajansı

Avusturya ikinci katı koronavirüs kilitlemesini sona erdirmiş, önümüzdeki haftalarda giriş kısıtlamalarını içerecek daha yumuşak önlemler uygularken muhafazakâr Şansölye Sebastian Kurz’un geçen hafta gazetecilere verdiği demeçte, bu kuralların Noel tatili döneminde ülkeye seyahatleri sınırlandırmak için tasarlandığını, , virüsün Avusturya’ya ithal edilebileceği bölge olarak “Batı Balkanlar” a atıfta bulunması tepkilere yol açtı. Kurz ve İçişleri Bakanı Karl Nehammer, yaz aylarında çok düşük enfeksiyon oranı rekorunun, yazı kendi ülkelerinde geçirenlerin Avusturya’ya enfeksiyon getirmesinin ardından bozulduğunu söyledi. İki yetkili, açıklamalarının Sağlık ve Gıda Güvenliği Dairesi’nden (AGES) alınan verilere dayandığını iddia etti. Nehammer, enfeksiyonların %72’den fazlasının özellikle Batı Balkanlar’dan dönenlerden geldiğini iddia etti.

Bağımsız gözlemciler, Ağustos ayında enfeksiyonların yalnızca üçte birinin yurtdışındaki bir enfeksiyon kaynağından kaynaklandığını belirtti. Kurz ve Nehammer’in yorumları, yabancıları ve azınlıkları suçlamak olarak anlaşıldı, iktidar yönetiminin koalisyon ortağı Yeşiller Partisi arasında öfke oluşturdu. Yeşil Parti’den Başbakan Yardımcısı Werner Kogler, Kurz’u duyarlılık eksikliği ile suçladı. Balkanlar’dan gelen önemli ölçüde büyük nüfus, Avusturya sağlık sisteminde çalıştığı ve virüsü yayma riskinin artması nedeniyle bu yıl seyahat etme şansı olmadığı için özellikle bu haksız suçlamadan rahtsız oldu edildi. Avsuturya yönetiminin burada Müslüman olan Boşnak ve Arnavutlardan bahsettiği açık. Bir sonraki röportajda Kurz, Dışişleri Bakanı olduğundan beri Batı Balkanlar ile çok yakından bağlantılı olduğunu söyledi. Bakan, Batı Balkan ülkelerinin AB üyeliği kazanması için mücadele ettiği için kendisine karşı ırkçı ve İslam düşmanı suçlamalarını doğru bulmadığını söyledi. Kurz, “Batı Balkan” kökenli insanlarla arkadaşlıktan bile ettiğini iddia etti. Uluslararası Af Örgütü (AI) Avusturya, saha önce Şansölye Sebastian Kurz tarafından yapılan ırkçı açıklamaları reddetmiş ve dar görüşlü olmakla kınamış, insanları birbirine karşı oynamanın ve azınlıkları günah keçisi yapmanın insan hakları karşıtı bir strateji olduğunu belirtmişti.

Arnavutluk’u tanıyalım;

Arnavutluk, doğu Avrupa’da Adriyatik Denizine kıyısı olan Balkanlar’da yer alan ülkedir. Yaklaşık 3 milyon nüfuslu Müslüman çoğunluklu bir ülkedir. Ülke Yunanistan’ın kuzeyinde Makedonya ve Kosova’nın güneyinde yer almaktadır. Başkenti Tiran’dır. Ülke parlamenter hükümeti tarafından yönetilmektedir. Kişi başına milli geliri 4,444 dolardır. Arnavutluk daha önce bir Osmanlı imparatorluğu himayesindeyken bağımsızlığını 1912 yılında bağımsızlığını elde etmiştir. 

Diğer Sağlık haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/saglik/

Diğer Avrasya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/avrasya/

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.