islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3773
EURO
34,7907
ALTIN
2.412,02
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Maduro, İsrail’e İsyan Etti: Uluslararası Hukuk Nerede

Maduro, İsrail’e İsyan Etti: Uluslararası Hukuk Nerede
2 Mart 2024 13:28
A+
A-

Maduro, İsrail‘e İsyan Etti: Uluslararası Hukuk Nerede?

Maduro, İsrail’e Karşı Çıkıyor: Uluslararası Hukuk Gazze Soykırımına Neden Müdahale Etmiyor?

 “Uluslararası Hukuk ve Gazze’deki İnsanlık Dramı”:

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluğu (CELAC) VIII. Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’deki soykırımına karşı çıkarak uluslararası hukuku sorguluyor. Ayrıca her gün devam eden katliam karşısında uluslararası hukukun neden etkisiz kaldığını detaylı bir şekilde analiz ediyor.

 “Gazze’deki Filistinlilerin İnsani Dramı”:

Maduro, Gazze’de İsrail askerlerinin saldırısı sonucunda yiyecek bekleyen Filistinlilerin hedef alındığını vurguluyor. İsrail’in insani yardım almaya çalışan sivillere karşı gerçekleştirdiği saldırıları, bununla birlikte uluslararası hukukun neden etkili bir şekilde müdahale etmediği sorusuyla birleştiriyor. İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarının, özellikle adil bir hukuki çerçeve içinde değerlendirilmesini talep ediyor.

“Maduro’nun Soruları: Uluslararası Adalet Nerede?”

Maduro, uluslararası hukukun Gazze’deki soykırım karşısında neden sessiz kaldığını sorguluyor. Emperyalizmin etkisi altında olduğunu düşündüğü uluslararası hukukun, ABD ve Avrupa’nın çıkarlarına mı hizmet ettiğini vurguluyor. Filistinlilere yapılan zulmün neden uluslararası hukuk tarafından durdurulamadığına dair şüphelerini detaylı bir şekilde açıklıyor.

 “İsrail’in Filistinlilere Yönelik Saldırılarına Uluslararası Tepki”

Maduro’nun eleştirileri sadece sözlü değil; aynı zamanda CELAC Zirvesi’ne katılan diğer liderlerden de destek alıyor. Saint Vincent ve Grenadinler Başbakanı Ralph Gonsalves, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınayarak, bağımsız bir Filistin Devleti’nin kurulması çağrısında bulunuyor. Bu, Maduro’nun sözlerinin uluslararası bir tepkiyle karşılandığını gösteriyor.

 “Uluslararası Hukukun Geleceği ve İsrail’in Sorumluluğu”

Maduro’nun soruları ve eleştirileri, uluslararası hukukun geleceği konusunda önemli bir tartışma başlatıyor. İsrail’in Filistinlilere yönelik sorumluluklarına dair uluslararası bir perspektif oluşturarak, bu durumu çözmek için atılacak adımları detaylı bir şekilde irdeleyerek sona eriyor.

HABER YORUM

Maduro, İsrail’in Filistin’de giriştiği soykırıma karşı dik duruş sergileyen ender devlet adamlarından biri…

Bu konuda kendisini tebrik ediyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yüreğinde zerre kadar insan sevgisi olan birinin, bu katliamı görüp de karşı çıkmaması  düşünülemez… Bu da demek oluyor ki Maduro,  yüreğinde insan sevgisi taşıyan nadir  devlet adamlarından biri…

Zaten insan olan birinin, Gazze’de ölen sivilleri hele ki bebek ve kadınları gördükten sonra  tepki vermemesi düşünülemez…

 

MİRATHABER – YOUTUBE

 

 

ETİKETLER: İsrail, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.